Vloerverwarming, retour warmt niet op

bastiaanz

  • #1
IMG_4853.jpg


In onze nieuwbouwwoning is vloerverwarming aangelegd i.c.m. stadwarmte (Eneco). Op de begane grond is een verdeler voor de groepen die beneden staan (deze werkt probleemloos), en op de tweede verdieping is een verdeler voor de 1e & 2e verdieping (zie foto).

Nu zijn er twee problemen (met waarschijnlijk dezelfde oorzaak). Allereerst wordt de aanvoer wel warm (zie thermometer onder, ongeveer 40 graden), maar de retour niet (die blijft rond de 20). Ook schiet de pomp in storing (knippert rood/groen, volgens het boekje kan dat zijn: lucht in de pomp, motor draait stroef, of geen netspanning). Ik heb geen aanleiding om te vermoeden dat er iets mis is met de netspanning, en ik vermoed dat er lucht in de leidingen zit.

Ik heb de afgelopen dagen regelmatig ontlucht, ik denk wel 10-15 keer. Steeds komt er ongeveer 20 seconden lang lucht uit. Ik vermoed dat er dus nog steeds lucht in de leidingen zit. Omdat de dichtsbijzijnde kraan op de begane grond is (tenzij ik de vulslang op de douche moet aansluiten), kan ik ook niet zo 1,2,3 de leidingen bijvullen.

Hoe kan ik, zonder de leidingen bij te vullen, het makkelijkst dit probleem verhelpen?


EDIT: De installateur is langs geweest en die denkt dat er een nieuwe pomp moet komen. Niet alleen duurt dat lang om te bestellen, ook betwijfel ik of dat echt het probleem oplost, of dat er gewoon een hoop lucht in de leidingen zit en ie nooit fatsoenlijk is aangevuld...
 
Laatst bewerkt:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik denk dat de installateur dit gewoon goed moet opleveren, als nieuwbouw woning.
Het lijkt me niet verstandig om daar zelf aan te werken als dit net opgeleverd is.

Normaal gezien zou ik elke groep volledig doorspoelen met water en dan pas de leidingen
op de verdeler aansluiten. Als dat bij alle groepen is gebeurd dan pas inbedrijfstellen en laten werken.
 
  • Like
Waarderingen: bastiaanz

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Waarom ga je met dit soort problemen niet naar de installateur? Hij geeft garantie (neem ik aan) en moet je kunnen helpen.
M.i. de meest logische weg.

Voor die pomp lange levertijd? ONZIN!!!!
Zijn overal courant te verkrijgen.
Een ondeskundige monteur!

Op deze pompen zit een ontluchtingsmogelijkheid (zou de monteur moeten weten)
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu