Vloerverwarming op eenpijpsysteem.

Klustaz

  • #1
Ik heb verwarming met een eenpijpsysteem.
In de woonkamer staan 3 radiatoren. De aanvoer hiervan is 15mm. Hiermee worden ook 2 slaapkamers gevoed.( de achterste tak van het huis).Kan ik 2 radiatoren laten vervallen en de vloerverwarming unit daarop aansluiten 4m verderop in de trapkast? Of moet ik misschien leidingen vanaf de cv ketel rechtstreeks naar de unit brengen.
Of kan het niet Door het eenpijpsysteem?
Alvast bedankt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Met zo weinig info is dat natuurlijk niet te beoordelen.

Waaruit bestaat de loop van de leidingen van waar naar waar gaan ze?
Maak een tekening of maak fotos's want er is meer duidelijkheid nodig om de vraag te beantwoorden.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Bij een éénpijpssysteem gaat er altijd een deel van het warme water door de radiator, en de rest gaat door een onderblok door naar de volgende radiator(en).
Als je daar vloerverwarming op wilt aansluiten dan moet je dus zorgen dat er altijd een deel van het water rechtstreeks doorgaat naar de volgende radiator.
Probleem is met vloerverwarming dat er relatief koud water retour komt, waardoor je radiatoren dan behoorlijk afgekoeld water toegevoerd krijgen.

Indien mogelijk is een rechtstreekse aansluiting op de ketel het beste. De bestaande 1-pijps lus voor de radiatoren kan dan gewooon blijven bestaan.(radiatoren die vervallen moet je de leidingen doorverbinden)
In deze lus kun je dan het beste wel even een kraan plaatsen om e.e.a. in te regelen.
 

Bernhard

  • #4
Bij VV leg je een veel slangen in lussen op de vloer.
De slangen moeten ergens dicht in de buurt komen van de ketel. De vloerset met pomp bij de ketel en paar meter extra aansluitleidingen. De aansluiting op een 1pijpssysteem gaat niet werken.
Je kan dat wel uitproberen.
Als je dan ook de afwerklaag op de slangen aanbrengt en later weer moet slopen wordt het een hele dure klus. Het idee is leuk maar doe het maar niet. Misschien kom je op de TV mijn man is klusser. bernhard
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu