Vloerverwarming onder houten vloer in nieuwbouwwoning

Tonven

  • #1
Onze nieuwbouwwoning wordt gewoon opgeleverd met een afdekvloer in de woonkamer (ca 40 m²) en keuken (ca 12 m²). Als meerwerkoptie hebben we alle cv leidingen binnen 75 cm van de wanden laten aanbrengen i.v.m. eventieel zelf te plaatsen vloerverwarming.

Kan ik nou gewoon sleuven in de afdekvloer frezen, vervolgens de slangen in de sleuven plaatsen en sleuven in de dekvloer weer aansmeren en aansluiten op de CV?

We krijgen een Vaillaint HR-107 combi hoogrendementsketel, trekt die dat wel?
Ik ben bang dat de installatie het water straks niet goed meer doorpompt waardoor ik koude vertrekken elders krijg.

En dan de slotvraag: kan ik onder de massief houten vloer in de woonkamer met een gerust hart vloerverwarming leggen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vragen:
  • Die massief houten vloer, wordt die door een bedrijf gelegd? Zo ja heb je daar al eens geïnformeerd of het mag? Meestal kan het niet, zo blijkt uit andere onderwerpen daarover op dit forum.
  • Is de vloerverwarming in de huiskamer bedoeld als hoofdverwarming of als bijverwarming (bijv. gas/water/elektra)?
  • Liggen er in die dekvloer, waar de verwarmin ingefreesd moet worden, al andere leidingen?
Niet dat ikzelf dan antwoorden kan geven, maar ik weet uit ervaring dat de beantwoorders dit soort dingen willen weten. :wink:

Verder raad ik je op het forum aan te zoeken met "vloerverwarming".
Er is al zoveel beschreven hierover, ook wat betreft aparte vloerverwarmings-units.
 

Tonven

  • #3
Of vloerverwarming onder parket kan zie bijv. de website (bedrijfsnaam en -link verwijderd, moderator). Ze geven zelfs garantie. Ook ik krijg echter van verschillende kanten te horen dat het niet kan omdat "hout nu eenmaal uitzet". Als je echter doorvraagt of ze zelf ervaring daarmee hebben is het steevast nee en hebben ze dat meestal van een ander. Wellicht dus een mythe of gewoon vasthouden aan oude gewoonten.

Het parket en de vloerverwarming wil ik zelf gaan aanbrengen en is in alle vertrekken bedoeld als bijverwarming maar dat had ik dacht ik al aangegeven en ik had ook aangegeven dat ik de bestaande CV leidingen heb laten verplaatsen naar 70 cm van de wanden zodat ik makkelijk aan de slag kan gaan met frezen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt blijkbaar inderdaad geïnformeerd of je op de hoogte gesteld of de houten vloer boven de vloerverwarming kan.

Ik heb al je berichten zorgvuldig doorgelezen, maar kan niets vinden dat je vermeld zou hebben over bij- of hoofdverwarming. Maar misschien kun je daar even een quote van geven, ik kan het ook mis hebben...

Over die leidingen van de wand: uit je antwoord, dat er cv-leidingen op 75 cm van de wand liggen, blijkt op geen enkele manier of er andere leidingen in de vloer liggen. Indien er waterleidingen liggen gaat het feest misschien niet door vanwege legionella gevaar. Indien er andere leidingen liggen, kan er misschien helemaal niet gefreesd worden.

Verder laat ik de beantwoording graag aan de terzake kundigen over.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Hoi Tonven,

Het kan nooit dat overal 75 cm vanaf de wanden geen leidingen aanwezig zijn, de leidingen die er nu in liggen steken ergens over toch.

Als u weet hoe de leidingen liggen kan u sleuven frezen in de vloer.

Waarom zou de ketel het niet meer trekken, u heeft niet meer vermogen nodig om de woning te verwarmen?
In de vloerunit zit een pomp die het door de leidingen van de vloerverwarming pomp.

U kan onder een houten vloer met een gerust hart vloerverwarming leggen, maar of het allemaal goed blijft als u de vloer zelf legt is maar de vraag.
Er zijn leveranciers die de vloer leggen en er speciale thermosensoren onder leggen die als de vloer defect gaat aangeven dat de temperatuur te hoog is geweest, want dat is meestal het probleem.

U mag meestal niet hoger stoken dan maximaal 24 graden watertemperatuur, voorschriften van de fabrikant opvolgen is dus een must.

Of dat genoeg is om de woning op temperatuur te krijgen is dus de vraag, dat zal uitgerekend moeten worden.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu