Vloerverwarming of radiator in garage

Jba

 • #1
Hallo,

Wij gaan een nieuwbouwwoning kopen. Deze woning is voorzien van een geïsoleerde garage. We kunnen als optie verwarming in de garage laten aanleggen, te weten een radiator die de temperatuur op 10 graden kan houden of vloerverwarming. In geval van een radiator is het ook nog mogelijk deze te laten vervangen door een radiator met meer capaciteit. Het prijsverschil tussen de opties is niet groot.

De benedenverdieping van de woning is voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming.

Nu zal de garage gebruikt gaan worden voor het plaatsen van onze fietsen, extra koelkast, planken met rommel etc. en er zal een werkbank komen waar ik af en toe zal klussen, maar ik ben zeker geen full time klusser. Ik sleutel wel aan mijn eigen auto, maar ik verwacht dat eenmaal ingericht de ruimte het niet toelaat de auto erin te rijden. Het gaat om een garage van 5.70 meter bij 2.84 meter.

In eerste instantie wilde ik kiezen voor de vloerverwarming, het scheelt toch weer de ruimte van een radiator. Ik vraag me alleen af of dit meer stookkosten op zal leveren dan een radiator die ik omhoog kan draaien als ik ga klussen? En zijn er nog andere voor- en nadelen van beide opties die ik over het hoofd zie?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • CV__

  • #2
  Isolatie zoals een huis? Dan is het er toch nooit echt koud.

  Krijg je gasgestookte CV of warmtepomp? Met lage temperatuur moet je echt een enorme radiator ophangen voor wat vermogen.

  Meer stookkosten; nee. Maar vloerverwarming reageerd niet zo snel.
   

  Marcn88

  • #3
  Ik zou opteren voorde vloerverwarming maar dan wel hoh 10 cm en de gehele vloeropp vol leggen
   

  Luuk-V

  • #4
  Ik zou voor vloerverwarming gaan; het scheelt je ruimte maar ik vind radiatoren schoonmaken ook altijd een k klus. Je kan de ruimtetemperatuur instellen op 10 graden en als je van plan bent te gaan klussen in het weekend zet je hem op vrijdag op 15 graden.

  Of je gaat voor zuinig en legt geen verwarming gaan ;-)

  Een ander voordeel van vloerverwarming overal is dat je over zou kunnen gaan op lage-temperatuur verwarming met een warmtepomp of zonnecollector. Er zijn ook speciale radiatoren voor maar die zijn flink prijzig.
   

  Jba

  • #5
  Bedankt voor jullie reacties.

  @CV: Ja, isolatie zoals een woning. Maar als je helemaal niet verwarmd gaat het toch een keer vriezen. Het wordt een gasgestookte woning. Beneden vloerverwarming en boven radiatoren.

  @Luuk, daar heb je een punt. Jij gaat er vanuit dat ik de verwarming kan instellen, maar is dat standaard zo? Ik ben er vanuit gegaan dat de vloerverwarming gekoppeld is aan de thermostaat van de woning omdat deze (vermoed ik) gewoon wordt doorgelegd naar de garage. Ik begin daar nu aan te twijfelen, dat zal ik moeten vragen tijdens het bespreken van het meerwerk met de aannemer.
   

  Luuk-V

  • #6


  Dit is onze pomp, daar kan je voor alle groepen tegelijk de temperatuur instellen. Ik verwacht dat er ook wel systemen zijn waarbij je per ruimte de temperatuur in kan stellen maar dat weet ik niet zeker. Met de huidige 'slimme thermostaatknoppen' zou dat toch wel moeten kunnen?
  Ben benieuwd, laat maar weten wat het geworden is!
   

  Marcn88

  • #7
  Je kunt de vvw per zone of ruimte aansturen maar let er dan wel goed op dat de groepen ook echt alleen in die ruimte liggenen niet bijvoorbeeld 3m2 in de keuken en 3m2 is garage want dan valt er weinig aan zones te regelen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu