Controleer of nu de bovenste koker wel warm wordt.
Ja: Uw thermostatische regelknop stond niet ver genoeg open, is kapot of heeft niet goed op het ventiel gezeten.
Nee: De aanvoer en de bovenste koker worden nog steeds niet warm en de ketel brand wel.
Er is nog steeds niets aan de hand, echter U bent een van de "pechvogels" bij wie de verdeler hydraulisch actief moet worden gemaakt. Technisch kan het namelijk voorkomen dat de verdeler te ver van de ketel is geplaatst.
De verdelers zijn hydraulisch neutraal. d.w.z. dat de pomp van de verdeler geen invloed uitoefent op de cv installatie.
U moet de verdeler nu actief gaan maken, door het voetventiel linksboven met aftapnippel ( of blinde stop ) rechtsonder te verwisselen.De pomp staat nu in serie met de pomp van de cv ketel en zal zelf wat harder aan het systeem gaan zuigen.
Het inregelen lijkt nu wat ingewikkelder, echter valt het best mee. Probeer in gedachte de stroomrichting van het water te volgen. Als het voetventiel, wat nu rechtsonder zit, helemaal open staat gaat het warme water vanuit de aanvoer rechtsboven door de pomp direct weer door het voetventiel rechtsonder terug het cv systeem in. Dit is dus niet de bedoeling, omdat het merendeel door de groepen moet. Dit is te controleren door aan de retour leiding van de verdeler te voelen. Als deze net zo heet is als die van de aanvoer, staat de verdeler niet goed ingeregeld. Houdt met uw linker hand één van de groepen vast. Ga nu m.b.v een inbussleutel het voetventiel wat nu linksonder zit langzaam knijpen. Op het moment dat U warm water door de groep voelt lopen is Uw verdeler ingeregeld en moet U stoppen met knijpen. Denk er aan... ook nu mag de watertemperatuur in de verdeler niet boven de 50 graden zijn.