Vloerverwarming niet warm

Charley8900

  • #41
Is met 16 mm flexibel aangesloten op een 22 mm.

Nog even een vraagje over de ketel, kan ik nl nergens vinden: nu al voor de 3e keer staat het symbool 'cv-actief' te knipperen, en dan geeft hij volgens mij geen warmte meer. Als ik dan de knop naar links draai, en weer naar 60 graden, dan slaat de ketel weer aan??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #42
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het tijd wordt er een installateur bij te halen, hier schiet u tot nu toe niet veel mee op.
Het probleem schijnt toch wat ingewikkeld te zijn.
 

Boudewijn033

  • #43
Al eens gekeken of de kranen en voetventielen niet dicht zitten?
Kan bij oudere, niet difussiedichte, slangen weleens gebeuren dat er kranen dicht zitten. Even aftappen, kranen eruit halen en doorblazen dan weet je het.

Is dit het geval adviseer ik je om er een apparte groep van te maken, met een eigen drukvat erin. Anders heb je de kans dat het vuil in je cv systeem komt en heb je een heel huis dat niet meer warm wordt.

Succes
 

Charley8900

  • #44
Vandaag eindelijk eens tijd om verder te gaan...

Daarom ook maar even een update hier....

Het lijkt opgelost! Ik heb (tijdelijk, zonder iets anders te slopen of door de zagen) de retour aan de zijkant gemaakt. Het retour-bovenstuk heb ik even laten zitten, en alleen dichtgedraaid. De blinde dop aan de rechterkant heb ik een puntstuk ingedraaid, en een stukje pup tussen gebogen....en wat denk je?...witte vloerslang wordt nu wel warm als de pomp aan gaat.

Maar het idd niet de 100% juiste manier om aan te sluiten, er vind nu nl geen wisselwerking plaats...een deel van het water gaat ru re vloerslang in, en een deel direkt weer de retour in...voor mij goed genoeg, helemaal blij met een lauwe vloer!

Allemaal bedankt voor jullie bijdrage... Als er later nog aanpassing nodig blijken, meld ik me weer... Nu heeft een ander er wellicht ook iets aan.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #45
Houd iig de températuur van het water dat de vloer ingaat in de gaten deze mag niet boven de 35° komen, anders bestaat kans op schade aan de vloer.

Mooi dat het nu iig iets doet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #46
Ik had even alles door gelezen misschien is dit het.
- De aanvoer heb je links op het apparaat staan moet daar niet retour in, het kan zijn dat aan sluiting op apparaat verkeerd zit.
- Ook kan het wezen dat de kraan waar de aan voerslang op zit dubbel instelbaar is dat deze kraan niet geheel open staat.
Hopelijk heb je er wat aan want dit stond er nog niet bij! :lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #47
Charley8900 schreef:
Het lijkt opgelost!
Als er later nog aanpassing nodig blijken, meld ik me weer...
Dat stond er wel een week geleden.

Het heeft weinig zin nog andere zaken aan te dragen wanneer de TS aangeeft dat hij de zaak als opgelost beschouwd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu