Vloerverwarming niet lekker warm door Toon thermostaat ?

snarf3

 • #1
Hallo

Sinds een paar jaar heb ik een huis met vloerwarming met 2 radiatoren deze staan zo goed als dicht. Kon herinneren toen ik het kocht de vloer lekker warm was. Zelf al 3 jaar geleden een toon thermostaat geïnstalleerd. Maar in de huiskamer wordt het aangenaam maar vloer wordt ca. 19 graden dus voelt niet echt lekker warm aan.

Zelf de ketel op 60 graden gezet en het vermogen ver naar beneden, maar wat blijkt de TOON zet het allemaal nog lager als het bijna op huiskamer temperatuur is. Inlaat temp start met 38 en regelt dit terug naar 30 graden en nog lager als het bijna weer op temperatuur is in de huiskamer. Ketel gaat dus uit op code 5 pendelstand. (Aanvoer net zo warm als afvoer) Dus vloer inlaat temp is ca 36 graden voor 5 minuten en wordt dan weer koud omdat de huiskamer temperatuur bereikt is. Radiatoren staan zo goed als dicht.

PS vloer is van marmer

hoe krijg ik de vloer temp iets omhoog
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Mengverdeler voorzie je normaal van hoge temperatuur.
  En oude installaties zijn uitgelegd op een hoog warmte verliest en een aan/uit regeling.
  Waarschijnlijk is de woning zo goed geïsoleerd dat de warmtevraag klein is en de vloer met lage temperaturen al voldoende warmte afstaat.
  Zet de radiatoren dicht, dan moet de vloer het alleen doen en zal hij langer warmte vragen.
   

  Onderhoudtje

  • #3
  Of de toon op aan/uit regeling inplaats van opentherm zetten en de ketel op maximaal 60 graden zetten. Hierdoor krijgt de verdeler de warmte die hij nodig heeft.
   

  snarf3

  • #4
  ja dat zou idd ook een optie zijn maar je mag verwachten dat het allemaal mooi op elkaar is afgeregeld met een opentherm

  dank ga het proberen
   

  Onderhoudtje

  • #5
  Juist door de opentherm protocol werkt het niet goed met de vloerverwarming. Dit werkt juist beter bij radiatoren, omdat je hierbij alleen de lucht in de ruimte hoeft te verwarmen en niet een blok beton.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu