Vloerverwarming met tegels en laminaat leggen

Tja

  • #1
Hoi allemaal,

Ik zit met het volgende vraagstuk. We hebben een huis gekocht. Er zit vloerverwarming in de keuken (open keuken), deze verwarming geldt als hoofverwarming (samen met een radiator in de woonkamer aan de andere kant van het huis). In de keuken liggen tegels. Nu willen we eigenlijk laminaat leggen en de vloerverwarming behouden.

Kunnen we het laminaat gewoon over de tegels leggen of verliest de vloerverwarming dusdanig veel capaciteit, dat deze niet meer als hoofdverwarming kan functioneren. Of is het verlies van capaciteit zo gering dat het uitstekend kan mits we de juiste ondervloer gebruiken?

Alvast bedankt voor alle antwoorden tips en trucs.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hallo Tja,

Het is volgens mij gewoon bij verwarming want de woonkamer is groter en daar ligt geen vloerverwarming. :?

De afgifte zal zeker minder zijn, wat niet weerhoudt om het laminaat er op te leggen.

Door geen ondervloer te leggen hou je minder warmte tegen, maar of dat goed voor je vloer is, zou je op antwoord van de vloerspecialisten moeten wachten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
  1. Laminaat in een keuken is niet echt verstandig. Behoudens enkele speciale soorten is laminaat veel te vochtgevoelig. Ëén keer een plens water over de vloer en de hele zaak gaat opzwellen. Houd daar dus rekening mee.
  2. Uit de diverse discussies op dit forum blijkt, dat laminaat boven een vloerverwarming, die als hoofdverwarming dient, meestal niet praktisch haalbaar is. Er gaat door het isolerende effect van de laminaatvloer teveel warmte verloren. Daarnaast gaat de laminaatvloer vrij sterk werken.

    Er zijn wel sommige merken / fabrikanten die zeggen dat het met hun vloer wél kan. Overleg in dat geval nauwkeurig over de bij jou aanwezige situatie, en laat een en ander op schrift vaststellen in verband met garantie.
Ik zou toch eigenlijk voor deze situatie géén laminaat alleen in die keuken aanraden, er kleven echt teveel nadelen aan. Bij mijn zoon heb ik één keer een gieterje water over het laminaat zien gaan (dank zij de kat) en ondanks direct opdweilen is de schade blijvend zichtbaar.
 

Chathanky

  • #4
De meeste die aangeven dat het wel kan hebben het dan ook over droogbouw en niet over een bestaande ingegoten vloerverwarming.

Is de keuze een optie omdat je plavuizen niet mooi vindt of om praktische redenen.
De reden dat plavuizen koud zijn aan de voeten gaat met vloerverwarming niet op.
 

Tja

  • #5
Nu ik de meningen zo lees, denk ik niet dat ik daar laminaat ga leggen. Ik zal eens een andere oplossing bedenken. In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie meningen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu