Vloerverwarming in woonkamer met leefkuil.

Escape

  • #1
Hallo, aan onze woonkamer is door de vorige bewoners een stuk aangebouwd. De vloer van deze aanbouw ligt zo'n 10 cm lager dan de vloer in het oude gedeelte en is zo als het ware een leefkuil. Het hooge gedeelte is een houten vloer die op balken ligt en onder de lager gelegen vloer zit beton. Ik wil nu vloerverwarming in deze ruimte gaan aanleggen. De houten vloer met gaat er in zijn geheel uit en hier ga ik een nieuwe constructie vloer in storten. Daarna wil ik een zwevende vloer maken met daarin de vloerverwarming. Mijn bedoeling is echter dat het hoogteverschil blijft bestaan. Moet ik dit hoogte verschil al in de constructievloer opvangen of kan ik dit beter in de smeervloer doen?
 

Fiesiekus

  • #2
Je nieuwe vloer weer een houten vloer? Dat gaat slecht samen met vloerverwarming als hoofdverwarming; op z'n best als bijverwarming.
 

Millew

  • #3
Hoogteverschil in de constructievloer aanbrengen. Daardoor kan je de zwevende vloer met verwarming erin overal op de gebruikelijke dikte houden.
 

Escape

  • #4
Er komt geen houten vloer meer in maar natuursteen.

Moet de zwevende vloer uit 1 stuk gaan bestaan, ivm het hoogteverschil, of moeten dit twee los van elkaar liggende vloeren worden. Dit ivm uitzetten?
alvast bedankt voor de reakties.
 

Millew

  • #5
Juist vanwege het hoogteverschil zal je de vloer in twee delen moeten maken. De opstaande rand zal je flexibel moeten afwerken, zodat beide vloeren t.o.v. elkaar kunnen werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu