Vloerverwarming in trappenkast

Dominique204

  • #1
Hey allemaal,

Ik heb een vraag. Wij laten volgende week vloerverwarming plaatsen door de hele benedenverdieping, exclusief het toilet. Nu gaat de verdeler geplaatst worden in de trappenkast en wordt er ook vloer verwarming gelegd in de kast. Nu komen er direct een aantal vragen bij mij op.

Wij hebben een hond en wilde een plekje voor haar maken in de trappenkast zoals de foto's laten zien. Maar is de trappenkast niet te warm voor de hond ivm de verdeler? Of zou er een mogelijkheid zijn toch de hond in de trappenkast te doen als we een ombouw om de verdeler plaatsen? En is het slim om überhaupt vloerverwarming in de trappenkast te plaatsen? Of is het wel mogelijk om de hond in de trappenkast te laten slapen met bijvoorbeeld alleen een verdeler en geen vloerverwarming?

Screenshot_20220712-002213_Pinterest.jpg Screenshot_20220712-002204_Pinterest.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De concentratie aan leidingen bij de verdeler is juist groter dan in de rest van de woning. Geeft het beestje gewoon een mooie bench in de kamer.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een ombouw op zich gaat niet helpen. Je zult dan de leidingen en verdeler ook extra moeten isoleren en de ruimte genoeg ventilatie moeten geven, anders wordt het daar inderdaad (veel) warmer dan in de rest van de woning. Althans, in de winter.

Vloerverwarming in een trappenkast is heel gebruikelijk; niet om die ruimte te verwarming, maar het is vaak de beste plek om de installatie te verbergen. Houd er ook rekening mee dat die bereikbaar moet blijven voor onderhoud; een vast hondenhuis er om/overheen bouwen is dan niet per se handig.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die plek wordt de warmste plek in huis. Zeker geen plek voor een hond. Ik heb zelf alle leidingen door de bijkeuken lopen voor ze zich verdelen door het huis, is onbedoeld zo warm dat ik de deur naar de keuken in de winter meestal maar open zet om het niet verloren te laten gaan, zoveel warmte komt daarvandaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu