Vloerverwarming in pir mogelijk?

CR1989

 • #1
Hallo,


Ik wil bij mij thuis vloerverwarming op de begane grond vloerverwarming aan laten leggen. Vloerverwarming wil ik laten frezen daar waar betonvloer ligt. Echter ook een stuk uitbouw met een andere ondergrond, bestaande uit een plaat multiplex, met daaronder 12 cm pir en daaronder een aluminium plaat. Wat daar weer onder zit weet ik nog niet, klinkt hol iig. Mijn vraag is, of vloerverwarming ook in de pirplaten '
ingefreesd' kan worden?

Verder heb ik aantal radiatoren hangen op de begane grond, deze wil ik weghalen bij komst vloerverwarming. Is dit wel een slim idee? Hoor veel verschillende verhalen, namelijk dat vloerverwarming alleen niet genoeg warmte produceert.
Jullie idee/ervaringen?


Alvast bedankt voor het meedenken.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Even hardop denken. Die PIR zal er voor zorgen dat er bijna geen warmteoverdracht is van de slangen. Daarop een laag multiplex zal ook niet veel doen. Misschien is er een gelijdbare massa die in de gleuven zo kunnen gieten smeren.
  Of ze kunnen vrezen in PIR geen idee.
   

  CR1989

  • #3
  Multiplex hoeft niet terug erop eigenlijk.
  Ik dacht misschien als het mogelijk is om te frezen in pir, om daarboven dan egalisatiebeton te storen in de dikte van de multiplex.
   

  Marcn88

  • #4
  De sleuven zou je kunnen frezen in de pir en dan zul je aluminium warmtegeleiders moeten plaatsen met hieroverheen bijvoorbeeld een fermacell plaat.
  Google maar is op droogbouwvloerverwarming dat is dan het idee
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #5
  Marcn88 schreef:
  De sleuven zou je kunnen frezen in de pir en dan zul je aluminium warmtegeleiders moeten plaatsen met hieroverheen bijvoorbeeld een fermacell plaat.
  Gebruik dan direct een kant en klaar droogbouwsysteem i.p.v. frezen in PIR
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu