Vloerverwarming in druklaag

Unartic

  • #1
Om een broodjes vloer (voorheen hooizolder) te versterken is ons een betonnen druklaag geadviseerd. Volgens de constructeur kunnen we op de wapeningsmatten waaroverheen de drukvloer komt vloerverwarmingsbuizen bevestigen.

Normaal komt vloerverwarming in een dekvloer te leggen. In hoeverre isoleert beton beter of minder dan een (zand/cement) dekvloer? En zijn er wellicht nog andere 'need to knows' op dit gebied?
 

Millew

  • #2
Het heeft niet zo veel te maken met de vraag of beton beter isoleert dan een dekvloer. Beiden zijn even slecht.
Het is niet verstandig om de vloerverwarming in het constructieve deel van de vloer te leggen. Zowel uit constructief oogpunt als het feit dat de vloerverwarming dan de hele vloer moet opwarmen.
Normaal gesproken wordt tussen de constructievloer en de dekvloer isolatie aangebracht zodat het te verwarmen gedeelte van de vloer zo klein mogelijk wordt gehouden. De kamer is dan veel sneller verwarmd en je hebt minder verlies naar beneden. Maar bij een zoldervloer is dat misschien minder van belang.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De constructeur is degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering, werkzaamheden van anderen worden op het forum niet beoordeeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu