Vloerverwarming in de badkamer zonder isolatie?

Martin_utrecht

  • #1
Hoi,

op dit moment zijn we bezig met het leggen van een vloerverwarming voor de badkamer met behulp van "eigen huis en tuin" Surprised) Inmiddels ligt er de helft al (is dus al getegeld). Nu zie ik hier, dat je moet isoleren... Voordat ik nu alles weer sloop zou ik graag willen inschatten, hoeveel energie verloren gaat. De ondergrond bestaat uit: beton, dan een verhoogte vloer (ook beton? is door de voormalige eigenaar gebeurd, nadat de leidingen en afvoer waren geplaatst), dan de voormalige tegels. Nu dus de mat met de leidingen van de vloerverwarming, flexiebele tegellijm en tegels.
Trouwens, schiet me niet binnen, mits de oude vloer niet met flexiebel voegsel is gevoegd, kan da dan nu tot problemen leiden? De mat ligt tenslotte direkt erop?
 

Droid

  • #2
Het is dus electrische vloerverwarming welke direct onder de tegels ligt?

Dan hoef je niet bang te zijn dat je veel verliest. Natuurlijk zal er warmte naar beneden de beton in stralen, maar het gros naar boven. En aangezien het dun is zal je de warmte snel voelen.
 

Martin_utrecht

  • #3
Hoi, het is inderdaad elektrische vloerverwarming, die direct onder de tegels ligt. Bedankt, tenminste val dat mee dan.
Is het trouwens nodig, dat de leidingen echt volledig in de lijm liggen (staat op verpakking)? Gezien we een best grove lijmkam gebruikt hebben, zag je weleens een stukje leiding door de lijm heen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu