Houten vloer in badkamer met vloerverwarming

Willem L

  • #1
Hallo allen,

Ik ben van plan om in onze toekomstige badkamer ca. 4 m² vloerverwarming aan te brengen, vervolgens wil ik hierop het liefst een houten vloer aanbrengen.

Vocht in de badkamer en een houten vloer levert misschien wel een aantal problemen op. Daarnaast weet ik ook niet goed of ik nog verassingen kan verwachten met de vloerverwarming onder de houten vloer.

Heeft iemand ervaringen met dit probleem of misschien enkele tips? Alvast bedankt,

Willem
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een houten vloer... beschrijf in elk geval wat je precies bedoelt met een houten vloer, er bestaan zoveel soorten!

In het algemeen is de combinatie van vloerverwarming en een houten vloer erboven niet erg geslaagd, dat blijkt telkens weer uit de diverse onderwerpen hierover. Het hout isoleert de warmte te veel en heeft de neiging meer te werken dan normaal.

Een houten vloer in een badkamer is volgens mij ook al een paar keer aan de orde geweest. Behalve enkele bijzondere houtsoorten is hout meestal niet geschikt als badkamervloer, welke houtsoorten kan ik zo niet zeggen, moet wel ergens op het forum staan.

Probleem is vooral het waterdicht krijgen van het geheel. Daarom is het wel belangrijk, dat je eerst ook vertelt, wat de ondergrond van die beoogde vloer is, dus houten balken, of een betonlaag, of...

En wat ben je van plan in die badkamer te gaan plaatsen? Een inloopdouche (dus zonder douchebak), een ligbad, een douchebak, dat soort dingen.

Met dat soort gegevens heb je meer kans op een goed antwoord!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi Willem L,

Een vloerverwarming onder een houten vloer dient te worden voorzien van een hele goede regeling die de temperatuur stabiel beneden de maximaal 24 graden houdt.

Dat is waarschijnlijk niet voldoende voor verwarming van de badkamer omdat de water temperatuur zo laag is, is het niet voldoende in capaciteit omdat de vloer te klein is om er genoeg vermogen in te kunnen leggen.

Over het leggen van een houten vloer in de badkamer weet ik niet of dat verstandig of goed is daar heb ik geen verstand van.

Vr Gr en succes ermee
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Met een houten vloer, vloerverwarming en waterdichtheid is er een zodanige opeenstapeling van tegenstellingen dat ik nooit iemand dit zou aanraden.
Op het forum staan diverse voorbeelden hoe vloerverwarming en hout elkaar in de weg zitten.
Ook het probleem van de waterdichtheid is niet te onderschatten.
 

Willem L

  • #5
Hallo allemaal,

Allereerst badankt voor de snelle reactie.

Na de drie reacties te hebben gelezen denk ik dat ik wat de houten vloer in de badkamer betreft, maar af zie van dit idee. Er zitten waarschijnlijk inderdaad te veel haken en ogen aan dit idee.

Hard op zoek naar een alternatieve oplossing dus. Nogmaals bedankt.

Willem
 

Fiesiekus

  • #6
Indien je geen vloertegels wilt (hetgeen ik me kan indenken) zijn tapijttegels misschien een idee? Zijn makkelijk zelf op maat te snijden en indien er 1 vies o.i.d. wordt, is ie makkelijk te vervangen. Wij hebben goede ervaring met t.tegels op (lelijke) vloertegels. I.c.m. vloerverwarming zou je even moeten navragen (hebben wij niet).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu