Badkamervloer egaliseren en vloerverwarming aanbrengen

Matthijs

  • #1
Dag Klussers,

Ik heb geprobeerd om mijn badkamervloer te egaliseren met egaliseermiddel, maar hij blijft erg aflopen. Het hoogteverschil en het oppervlak zijn waarschijnlijk te groot. In het forum las ik dat de beste oplossing is om de boel met zandcement te egaliseren (1 deel cement, 3 delen zand?). Maar hoe zorg je ervoor dat zo'n cementvloer waterpas loopt? Of moet ik daarna opnieuw egaliseermiddel eroverheen gieten?

Ik wil er daarna van die vloerverwarmingsmatten opleggen en daar overheen tegelen. Hebben jullie een tip hoe ik dat het beste kan aanpakken? Moet ik eerst een lijmlaag aanbrengen, daar de matten in drukken, de boel laten drogen en vervolgens daar overheen een lijmlaag leggen voor de tegels? En wat voor lijm kan ik het beste gebruiken?

Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen!

groet,
Matthijs
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het vlak maken van een vloer is ook al meerdere keren beschreven hier op het forum, zoek maar eens even op vloer afrijen.

Als je de vloer goed vlak afrijd, dan hoef je de vloer niet meer te egaliceren.

je bengt dan met een lijmkam poeder tegel lijm aan op de ondervloer.
Hierop druk je dan de vloerverwarming.
Daarna met een vlakke spaan even poeder tegellijm vlak aanbrengen over de vloerverwarming.
Als dit uitgehard is, (meestal na 24 uur) kun je hierover de tegels lijmen met een poeder tegel lijm.
 

Matthijs

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Toch nog een vraagje over dat afrijen: de vloer is aan de ene kant van de badkamer 3-4 cm lager dan aan de andere kant. Het gaat om een stuk van 5 meter. Moet ik de afrijlatten zo (schuin) zagen dat ze het verloop corrigeren? Dat lijkt me erg lastig over een lengte van vijf meter (en dus verschillende latten). Of is er een makkelijker manier om afrijlatten te maken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu