Badkamer - vloeropbouw beste oplossing bij elektrische vloerverwarming

PeterVer

  • #1
Hallo ik ben op zoek naar advies over opbouw van de vloer badkamer. Totaal oppervlak circa 9m2. Het betreft een huis uit 1914 met balken vloeren. Nu ligt er een vloer van lewisplaten met vloerverwarming (aangesloten op de CV) in beton/cement. De bedoeling is dat die vloer eruit gaat en wordt vervangen door een vloer met elektrische vloerverwarming (hebben zonnepanelen).
De vloer wil ik vanaf de balklaag opbouwen met eerst multiplex platen en daarop gelijmd wediplaten van 5 cm dik. Op de wediplaten komt, in de lijmlaag van de tegels, de elektrische vloerverwarming. Voor de douche gebruik ik een wedi douchevloer en drain. Verder komt er een bad te staan (solid of kunstof).
Mijn vraag: is deze vloeropbouw de beste oplossing bij elektrische vloerverwarming of moet ik andere materialen gebruiken?
NB: tussen de balken breng ik nog extra isolatie aan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zodra de salderingsregeling stopt wordt elektrisch verwarmen een dure aangelegenheid... Van de zon schijnt in de zomer, en verwarming doe je in de winter.
 

PeterVer

  • #3
Dank. Dat klopt maar het wordt niet de hoofd verwarming. Er blijft een radiator en een handdoekradiator in de badkamer. De elektrische vloerverwarming is als bijverwarming regelbaar voor de tijd dat we in de badkamer zijn. De rest van de tijd staat hij dus laag. Uiteindelijk wil ik naar een huisbatterij als die betaalbaarder wordt
Hoe dan ook: de betonvloer is vrij koud als de cv niet aanstaat (voor-najaar). Daarom is het idee die te vervangen door een beter geïsoleerde vloer zoals boven beschreven. Vraag blijft of mijn beschreven opbouw goed is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu