Vloerverwarming in anhydrietvloer

Jester

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan vloerverwarming te laten plaatsen op de benedenverdieping.
Dient als hoofdverwarming.
Huidige vloer en chape zal worden verwijderd.
Ik wil met een anhydrietvloer werken.
De vraag is of ik eerst de vloerverwarming moet leggen en daarover de anhydrietvloer storten of eerst de anhydrietvloer en dan de vloerverwarming infrezen.

Met vriendelijke groet,

Vincent
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Anhydriet is vloeibaar en zelfnivelerend. Een ideaal materiaal om de vloerverwarmingsslangen aan alle kanten in één gang in te gieten.

Eerst de vloer gieten, vervolgens drogen, vervolgens frezen, vervolgens buizen erin, vervolgens vulmiddel rond de buizen en dan nog eens egaliseren zijn veel meer stappen met meerdere materiaalovergangen die kans bieden op scheuren en meer kans op plekken rond de slangen waar de vloer niet direct contact heeft met de slang.
 

Jester

  • #3
Hallo Krunnie,
Bedankt voor je reactie.
Dit lijkt mij idd ook de logische manier van werken, ik heb echter een offerte van een aannemer en die wil eerst gieten en dan frezen en vloerverwarming aanleggen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Je kunt altijd vragen naar hun redenatie erachter. Misschien zie ik wat over het hoofd. Mogelijk is het een werkwijze waar zij aan gewend zijn of de gereedschappen voor hebben. Maar als huiseigenaar zou ik vooral een oplossing willen die functioneel is op de lange termijn.
 

Jester

  • #5
Ik zal het komende week navragen en laten weten.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Jester

  • #6
Ik heb het nagevraagd en de volgende reden is gegeven:
"Dat klopt de leidingen zitten zo kort mogelijk onder de tegel.
De warmte stijgt dus dan is de vloer oppervlakte sneller verwarmt.
Met aansmeren bedoel ik de gefreesde sleuven waar de slangen in komen te liggen, deze smeren we aan met een gipsgebonden mortel (om de slangen te beschermen).".
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #7
Weer wat nieuws geleerd. Warme lucht stijgt wel op door convectie, maar ik heb nog nooit warme beton omhoog zien zweven. Warmte in vaste stoffen verspreidt zich door geleiding in alle richtingen even gemakkelijk dacht ik altijd :roll:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu