Vloerverwarming icm verwarming met thermostaat

Empeetrois

 • #1
Wij hebben op de beneden en bovenverdieping van onze woning vloerverwarming.
Deze hebben beiden een eigen thermostaat en verdeler. De thermostaat hangt boven op de overloop. Daarnaast hebben we op de badkamer nog een radiator met een thermostaatknop.

Het probleem is dat we de thermostaat op de overloop hoger moeten zetten zodat de verwarming in de badkamer warm wordt, terwijl het op de kamers en overloop al zonder te verwarmen warm genoeg is (nu nog zo'n 20 graden).

Hoe zou ik kunnen zorgen dat we de badkamer toch warmer kunnen krijgen?

Zelf zat eerst te denken aan een extra thermostaat op de badkamer te hangen, echter kan de CV ketel maar 2 thermostaten aan (intergas xtreme 36)

Ander idee wat ik had is om de thermostaat op de overloop op bijvoorbeeld 30 graden te zetten, de groepen op de vloerverwarmingverdeler dicht te draaien en de thermostaat knop van de verwarming op de badkamer dan gewoon op 24 graden in te stellen.

Zou dit werken, of heeft iemand nog andere ideeën hoe we de badkamer wel goed kunnen verwarmen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Blueznl

  • #2
  Misschien domme vraag, maar wil je de badkamer los van de rest van het huis kunnen verwarmen, ie. de ketel starten specifiek voor de badkamer?
   

  Empeetrois

  • #3
  Ja in feite wel.
   

  Blueznl

  • #4
  Eenvoudige twee draads (aan / uit) thermostaten, of iets slimmers? Als het eenvoudige thermostaten zijn, zou je ze gewoon parallel kunnen schakelen.

  (Geen idee of je ketel het fijn vind om alleen maar de badkamer te verwarmen.)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu