Vloerverwarming doet nagenoeg niks...

Henrikus

  • #1
We hebben door een installatiebedrijf een vloerverwarming laten aanleggen in onze verbouwde serre. Met een Terminon verdeler in de kelder. Het hele huis wordt verwarmd met een Nefit Ecomline HR. Alle radiatoren en buizen zijn na-oorlogs dikwandige buizen. De oude radiator uit de oude serre is als het ware vervangen voor de vloerverwarming. Buizen naar verdeler zijn 22 mm. Elke groep is ongeveer 50 meter verwarmingsslang, 10 cm h-o-h gelegd. Te verwarmen opp. is ongeveer 50 m2. Afstand verdeler - ketel is 3 meter (andere kant van de muur).De thermometer op de verdeler komt niet boven de 22 graden?! Terwijl de aanvoerbuis heet wordt.... Indien er 1 groep openstaat klimt de temperatuur in een uurtje naar 35-40 graden, maar zodra er meer groepen open gaan, keldert de temp. weer naar de 20. De retour wordt dan ook niet warm.
Er is al van alles geprobeerd: alles goed ontlucht, hele huis radiatoren dichtgedraaid, pomp op verschillende standen, afvoer wat geknepen, er is zelfs een nieuwe verdeler opgehangen (nu een "keldermodel", hangt op de kop)... Niets helpt?! Wie heeft raad?
Hier een plaatje van de keldersituatie:

 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Helaas zijn wij volgens de forumregels niet bevoegd om van dienst te zijn bij het oplossen van problemen die het kennelijke gevolg zijn van door derden uitgevoerde werkzaamheden. Voor die gevallen dient u terug te gaan naar de oorspronkelijke installateur. Zij zijn het beste van uw installatie op de hoogte.
 

Henrikus

  • #3
Krunnie schreef:
(...) de oorspronkelijke installateur. Zij zijn het beste van uw installatie op de hoogte.
Ja, maar helaas weet die installateur het ook niet meer. Straks is de winter voorbij en hebben wij nog steeds koude voeten gehad?
Ik heb jullie forum afgespeurd, maar geen vergelijkbare problemen gevonden... Had een beetje hoop dat iemand ons (lees: ook de installateur) verder kon helpen.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Idd de forumregels zijn duidelijk,,

maar...
ik zou op zn zachts zeggen dat ik het er niet netjes uit vind zien,,
mischien eens een ander naar laten kijken iom de originele installateur.

zij zijn toch verantwoordelijk voor een deugdelijke afwerking en werking.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zoals Krunnie al schreef behandelen we dit soort vragen niet, het is onmogelijk zonder ter plaatste te kijken een fatsoenlijk advies te geven.
De installateur kan de fabrikant van de c.v. of de verdeler bellen voor een oplossing.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu