Vloerverwarming bypass bij stadsverwarming

121784_66D4F3063E9D4A2EBDFCB322513A44A9_1.jpg
121784_B792B81213264597A85B4D33F05D263B_1.jpg


Ik heb een nieuwe woning waarin in een kamer vloerverwarming ligt. Deze werd niet warm en in eerste instantie heb ik de pomp vervangen.

Dit lostte het probleem nog niet op.

Ik vermoed dat de verdeler een bypass heeft (zie foto met inbus erin) waardoor veel water over de bypass gaat. Het huis heeft stadsverwarming en ik heb ergens gelezen dat vanwege de hoge druk je geen bypass in een verdeler moet hebben.

Ik heb met de inbus de vermoedelijke bypass dichtgedraaid. De flow liep terug van 0,8 naar 0,1 m3/u en daarna liep het weer op naar 0,2 m3/u. Nu wordt de vloer heeeel langszaaam warm...

Mijn vragen:
- is het inderdaad een bypass en moet dese dicht?
- is de flow van 0,2 m3 wel genoeg?
- de pomp heeft ook veel instellingen: constant of variabel drukverschil of adaptief. Wat is de beste instelling
- kunnen de leidingen dicht zijn geslibt? Misschien doordat de bypass er in zat waardoor flow door de leidingen te laag was

Alvast bedankt voor de reactie!

Matthijs
 
Een bypass bij stadsverwarming.....hoe dom kan je zijn, wie dat heeft aangelegd moet toch echt terug naar school!
Bij stadsverwarming mag nooit een bypass gebruikt worden. (hoewel er nog steeds "installateurs" zijn die dat wel doen)
Is dat wel gedaan dan kunt u een behoorlijk hoge energierekening verwachten.

Zo te zien is de toegepaste verdeler ook niet voorzien van de nodige aanpassingen vereist door de energiemaatschappijen (terugslagklep en RTL ventiel in retour (maar dat valt buiten de foto's)
Ook dat zal een behoorlijk hoge energierekening opleveren. Alles eens goed laten nakijken door een installateur met kennis van zaken toe te passen onderdelen bij stadsverwarming en eisen die gesteld worden door de stadsverwarmingsmaatschappijen.

Een dergelijke installatie met 2 groepen is hooguit geschikt voor ca 20-25 M2 vloeroppervlak. Dus als het een grotere oppervlak betreft, is ook op dat punt iets niet juist.
U hebt de pomp al laten vervangen (en heeft daar waarschijnlijk al flink veel geld aan uit gegeven).
Daarbij wordt toch wel uitleg bij gegeven over de bediening en zoiets test je dan toch bij aflevering ook op de werking?
Is toen niet direct aangegeven, dat dit geen juiste verdeler betreft?
M.i. had u net zo goed direct een andere verdeler kunnen laten installeren, die wel geschikt is voor stadsverwarming.(een nieuwe verdeler 2 groepen geschikt voor stadsverwarming, incl. label A pomp, komt u op nog geen € 600,00 incl.BTW excl. montage)
 
Bedankt voor de reactie.

Het dichtdraaien van de bypass was dus goed.

Er zit wel een radiatorkraan; is dit niet goed genoeg? Is het niet mogelijk om dat ventiel er bij te laten zetten. EUR 600,— is wel weer veel geld en hij lijkt nu een stuk beter te werken.

Matthijs
 
Ik heb u in mijn vorige reactie al laten weten: GEEN BYPASS ventiel gebruiken bij stadsverwarming !!!
En dit soort simpele verdelers ombouwen voor stadsverwarming is onmogelijk, dus als u het zo laat, blijft u een hoge energierekening kweken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan