Vloerverwarming bloedheet

pc1404

  • #1
Hi, wij wonen in een Zwitsers nieuwbouw huurappartement waar het bloedheet is. Continue rond de 24/25 graden binnen ondanks de 0 graden buiten.
De vloerverwarming lijkt continue aan te staan (ergens is kennelijk de minimum temperatuur ingesteld). Thermostaten in de kamers zelf staan allemaal op 0; naar ik begrijp zijn deze bedoeld om extra te warmen vs de standaard temperatuur instelling.

Voor ik een monteur laat komen en 1000 CHF verder ben.. is er iets dat ik zelf kan doen ? Zie op de foto's wat ik heb kunnen vinden van de verwarming in een muurkast.

Kan ik de rode kraan links beneden helemaal dichtdraaien om alles even uit te zetten ? Is er verder iets hier dat ik kan afstellen ?

dank !!

PXL_20231207_220552130.MP.jpg PXL_20231207_225802679.jpg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
De warmte-toevoer houdt inderdaad op als je de rode en/of blauwe kraan linksonder dicht draait.
In Nederland kennen we de Zwitserse regels niet, is dit niet een probleem voor de huisbaas/verhuurder?
Het gaat mis met de aansturing van de grijze ronde motortjes op de tweede foto bovenaan. Al die snoeren die naar links gaan, moeten naar een sturing gaan waarschijnlijk per ruimte.
De eerste foto is waarschijnlijk die stuurunit, hier een folder . Dit werkt draadloos. Heeft het ooit gewerkt? Is de wifi of toewijzing van telefoon-apps veranderd? Zitten de draadloze thermostaten in de kou?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Zijn de batterijen niet gewoon (bijna) leeg?
Dit type naregelingen gaan bij signaalverlies vaak in verwarmermodus.
Om dat te warm vaak beter is dan bevroren.
 

Bert pit

  • #4
Heb je een eigen CV ketel? kan de aanvoertemperatuur daarvan omlaag? Dat is de korte termijn oplossing voor je probleem.
Zoek uit hoe je systeem procies moet werken. Het lijkt mij een zone systeem, je kunt dan per ruimte een temperatuur instellen. In principe moeten de zones dicht staan, totdat er warmte gevraagd wordt in de ruimte. Stel dat dat niet goed werkt (wat The headhunter zegt) en alle ruimtes staan open dan worden alle ruimtes bij elke individuele warmtevraag verwarmd met een enorme hitte als gevolg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu