Vloerverwarming: binnenwerk verdeler lekt

RoRo2000

  • #1
Kan ik het binnenwerk zelf vervangen?

Sinds een paar dagen druppelt er water uit het binnenwerk van een van de groepen van mijn vloerverwarming. Overigens lekt deze niet wanneer ik de servomotor verwijder. De installateur heeft eerder van andere groepen de binnenwerken al vervangen. Het binnenwerk van de groep die nu lekt was volgens hem nog goed.

Vragen:
- Hoe kan ik het binnenwerk verwijderen?
- Kan ik dit zomaar doen of moet ik eerst iets afsluiten om te voorkomen dat er veel water uit loopt?
- Welk nieuw binnenwerk heb ik nodig? Op een eerdere factuur staat 'type WTH D557'. Die kan ik niet direct vinden. Zou het deze kunnen zijn? https://www.installand.nl/herz-ts-98-v-binnenwerk-3-8-1-2. De servomotor is ook van Herz.

20221226_214325.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Het binnenwerk van Herz is de juiste, de verdeler drukloos maken en met een passende ringsleutel deze losdraaien. Het oranje knopje is de voorinstelling, 2 slagen linksom is helemaal open.
 

RoRo2000

  • #3
Bedankt voor je reactie. Bedoel je met "drukloos maken" dat ik een deel van het water uit de installatie moet aftappen? Of is er een manier om dit te omzeilen? En wat is de juiste voorinstelling van het oranje knopje nadat ik het nieuwe binnenwerk heb gemonteerd?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Omzeilen kan met een insertwissel apparaat.
Maar als je aanvoer en retour van die set kan afsluiten zit er vaak niet meer dan een beker water in wat eruit komt bij drukloos maken, dat weegt niet op tegen een wisselapparaat, voor zo'n kleine installatie en zo weinig werk.
 

RoRo2000

  • #5
Bedankt. Op de aanvoer en afvoer van de verdeler zitten stelschroeven. Die zitten ook op de aanvoerslangen van de groepen. Zie foto's. Sluit ik die af door de schroeven een kwartslag te draaien?

En hoe ga ik om met de kunststof ring die om het binnenwerk zit? Zie bovenstaande foto. De ruimte is dusdanig klein dat ik er geen sleutel tussen krijg.

20221227_190151.jpg
20221227_190214.jpg
20221227_190256.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
De kunststof ring zou vrij makkelijk los moeten komen,.die kan je er normaal zo afdraaien.
Die schroefjes op de foto's zijn kogelkranen en bedoeld als afsluiters kogelkranen zijn niet geschikt als inregelkraan.
Je hoeft alleen de aanvoer en retour van de gehele set af te sluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu