Vloerverwarming beneden en boven niet apart te regelen.

R0bert

 • #1
Dag allemaal,

Misschien kan iemand mij helpen met onze vloerverwarming. Onze woning is in 2019 opgeleverd en heeft op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming met meerdere zones (per kamer). Nu hebben wij boven geen ruimte regeling (had ik wel moeten doen, maar door een beetje gedoe met de aannemer welke failliet is gegaan, ben ik allang blij dat er verwarming in zit ).

Nu hebben wij echter alleen beneden een thermostaat, waardoor boven (althans dat denk ik), de vloerverwarming alleen aanslaat als beneden de vloerverwarming ook aanslaat. Dit resulteert in een koude badkamer en kinderkamer.

Ik heb enkele foto`s toegevoegd. Kan iemand a.d.h.v. deze foto`s zeggen of het mogelijk is om boven enkele ruimtes op een aparte thermostaat te laten luisteren? Zodat het beneden bijvoorbeeld maar 18 graden is, maar de badkamer boven wel 21..

Nu zie ik wel verschillende thermostaten voor vloerverwarmingen op bijvoorbeeld Coolblue, maar ik heb geen idee als je die zo kunt aansluiten?

Alvast bedankt!

5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • robdeb

  • #2
  U heeft een volwaardige zone regeling nodig. Via internet zoekmachines kunt u daar van meerdere fabrikanten opties voor vinden.
   
  • Like
  Waarderingen: R0bert

  R0bert

  • #3
  Zone regeling heb ik idd wel gevonden, maar wat ik niet begrijp, is hoe er boven extra thermostaten tussen komen. Als ik nu bijvoorbeeld boven alle zones volledig opendraai (wat zone regeling automatisch kan doen) dan gebeurd er niets, aangezien de thermostaat beneden niet aanslaat. Mijn belangrijkste vraag is denk ik, hoe laat ik de vloerverwarmingsunit boven apart een signaal sturen naar de CV, zodat warm water naar boven stroomt en beneden de boel koud blijft.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  De thermostaten geven de vraag door aan de groepenregelaar, en de groepenregelaar geeft de klep van die sectie opdracht te openen en geeft de ketel opdracht te starten.

  De beneden etage moet je okk voorzien van zo'n regeling zodat ze onafhankelijk kunnen werken
   
  • Like
  Waarderingen: R0bert

  digitalbase

  • #5
  Dit kan opgelost worden met 2 termostaten (bv Honeywell T6) die samen de ketel (en zone kleppen en/of pomp) aansturen. Ik zou aanraden om gebruik te maken van OpenTherm en met de Honeywell R6H911RF kan je met 2 termostaten (multi-zone) dit aansturen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu