Vloerverwarming Badkamer werkt niet zoals het zou moeten.

Bernhard

  • #21
De pomp van de ketel heeft voldoende capaciteit om het water door die slangen en de radiator te laten stromen. Voorwaarde is dat alle radiatoren dicht staan. De leidingen en radiator in de badkamer zijn een klein circuit met een een lage capaciteit. De leidingweerstand is wel hoog. De pompdruk wordt dan automatisch groter omdat er minder water rondgepompt kan worden. Dus proef op de som alle radiatoren dicht en dan moet er een waterstroming door de slangen en de radiator ontstaan. Als er een verstopping is of de kraan staat bijna dicht dan zal er geen stroming ontstaan. Als er geen waterstroming door de ketel is zal de watertemperatuur zeer snel oplopen. Dat snel oplopend van de temperatuur is ook een indicatie voor een te lage doorstroming door de ketel. mvgr bernhard
 

Johang60

  • #22
Bernhard,

Ik heb vandaag getest en heb alle radiatoren dichtgezet en de badkamer open. Vervolgens duurde het nog geen half uur voordat de complete vloer een comfortabele temperatuur had. Vervolgens ben ik radiatoren 1 voor 1 open gaan zetten en voordat ik ze bijna allemaal open had koelde de retour van de vloerverwarming helemaal af. De aanvoer bleef heet alleen wel een stuk minder als daarvoor.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #23
Kwestie van waterzijdig inregelen dus.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #24
Degenen die tot nu toe hebben gereageerd heb ik leren kennen als betrouwbare leveranciers van goede informatie: vakmensen vanuit diverse disciplines, die proberen met je mee te denken en een oplossing willen aandragen om je probleem op te lossen.
Ik ben al een paar maal een advies tegengekomen wat moet werken, maar toch is er altijd wel "iemand" die iets beweert of een leverancier die weer iets uitlaat of een monteur die niet meer te bereiken is (Tja dat gebeurt tegenwoordig helaas wel meer.....vaak roept men maar wat)
NU blijkt toch wel dat je zelf de oplossing in handen hebt. En ook dat er al in de eerste reactie op je probleem werd geadviseerd om er een verdeler op die groep in de badkamer te plaatsen: dan ben je meer dan waarschijnlijk van het probleem af.
Sorry hoor, maar dit moest ik even kwijt.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu