Vloerverwarming badkamer icm radiator werkt niet

Briantel

 • #1
In onze nieuwbouwwoning hebben wij in elke kamer vloerverwarming zonder gebruik van extra radiatoren. In elke kamer zit een eigen wandthermostaat.

In de badkamer bevind zich buiten de vloerverwarming ook een handdoeken radiator. Vanuit het verdeelblok bij de cv gaat 1 leiding naar de badkamer voor de radiator en de vloerverwarming. Op het onderblok van de radiator zit een handbediende knop om de radiator te openen en te sluiten.

Het viel mij afgelopen winter op dat wanneer er warmtevraag is in de badkamer dat de radiator warm werd maar de vloerverwarming nagenoeg niet, gevolg warme handdoeken en ruimte maar nog wel koude voeten. Zodra ik de knop op de radiator dichtdraai dan lijkt het erop alsof ik alles volledig dichtdraai en is er helemaal geen flow meer in het systeem van de badkamer is.

Als ik kijk naar de tekening van de bouwer dan zouden de radiator en de vloerverwarming toch elk 50% moeten krijgen en indien ik de radiator dichtdraai dat alleen de vloerverwarming nog warm water krijgt en de radiator niks meer?

Mocht ik ergens fout zitten te kijken kan dat ook ben geen expert op het gebied van deze systemen. Mocht het systeem zoals her nu zit gewoon kloppen is er dan een optie ok de radiator los te bedienen van de vloerverwarming?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ongelooflijk dat ze in nieuwbouw ook nog steeds RTL ventielen gebruiken !!!
  Radiator en vloerverwarming zijn niet los van elkaar te regelen (in ieder geval niet radiator uit en vloerverwarming aan)
  Ik zou degene, die dit heeft aangelegd aanspreken: mag toch aannemen, dat er nog wel garantie op deze installatie zit.
   

  Briantel

  • #3
  Het systeem is aangesloten door een installateur.

  Vanmiddag komen die kijken. Maar zoals het er op de tekening naar uitziet is dus geen juist systeem begrijp ik?

  Onder de radiator in de badkamer zit een 4 wegsklep die volgens de tekening ingesteld is als 1 buissysteem met een doorvoer van 50% hoe dit systeem werkt weet ik niet hier heb ik geen verstand van.

  Mij is tijdens de bouw van de woning verteld dat het systeem dusdanig werkt dat als de digitale wandthermostaat op aan staat we warm water naar de badkamer stroomt 50% naar de vloer en 50% naar de radiator en dat indien ik de radiator dichtdraaide de radiator niet meer warm werd en de vloer wel.
  Op dit moment wanneer ik de radiator dichtdraai heb ik helemaal geen warmte meer in de badkamer.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Wat kunnen ze soms mooie verhaaltjes vertellen om hun fouten te verdoezelen......
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Ze hebben gewoon een 50/50 onderblok geplaatst zodat een deel van het water altijd door de vloer gaat.
  Waarschijnlijk zit er een verkeerd onderblok of is de doorloop niet geopend en staat het blok nu als normaal onderblok ingesteld.

  Dit had op zijn minst een RTL moeten zijn, niet ideaal maar nu heb je geen enkele veiligheid, er kan gewoon 60 graden water door de vloer en die word dan veelste warm.
   

  Briantel

  • #6
  Zojuist is er een monteur geweest om het systeem te bekijken.

  Van te warm water door de vloer is bij ons thuis geen sprake het hele systeem in huis is een ltv systeem op max 40 graden.

  Er is tijdens de bouw van het huis een verkeerd onderblok onder de radiator geplaatst. Het blok die er nu onder zit is een 100% blok en dit had een 50% blok moeten zijn, hierdoor is de radiator uit te schakelen of lager te zetten en dan gaat enkel het water nog over de vloer heen

  Ook bleek dat er op de pomploze verdeler van de vloerverwarming geen bypass zat hierdoor komt storing f14 voor omdat de pomp elke 24 uur enkele minuten draait, de pomp kan zijn water vervolgens niet kwijt en de ketel schiet in de storing.

  De monteur heeft een rapport opgesteld van de gebreken en morgen zal ik Breman weer bellen zodat er een oplossing moet komen.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #7
  Mee eens, een 50% ventiel (als die er zit) is daar niet voor bedoeld.
  Er zal inderdaad altijd minimaal 50% door de vloer lopen en als de radiator open staat
  zal daar ook het retourwater van de radiator door lopen.
  Dat is nooit ideaal.

  (dit was een reactie op het bericht van Headhunter)
  Het probleem is dus onderkend en wordt opgelost.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Naam van installateur verwijderd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu