Vloerverwarming badkamer te warm

Falco p

  • #1
Hallo,

ik heb net mijn eerste huisje gekocht en ben met sommige technische zaken een grote amateur. Ik hoop dan ook dat iemand mij hier kan helpen. Waarschijnlijk is het alles behalve ingewikkeld.

ik heb zowel beneden als boven op de badkamer vloerverwarming. De vloerverwarming boven is echter heel erg warm vergeleken met de vloerverwarming beneden (mogelijk dat de tegelvloer daar meer warmte doorlaat?). Nu vind ik dat zonde voor de energierekening aangezien de vloerverwarming op de badkamer van mij een stuk lager mag of eventueel zelfs helemaal uit. Nu heb ik alles over de vloerverwarming gelezen wat ik van de vorige bewoner heb meegekregen. Hier staat in dat er optioneel gekozen had kunnen worden voor een RTL ventiel voor de badkamer. Ik weet dus niet of dit ook daadwerkelijk is gebeurt. Ik hoop dan ook dat een van jullie aan de hand van de foto van mijn installatie kan vertellen welke knop dit eventueel zou kunnen zijn. Ik gok dat de witte draaiknop een maximaal thermostaat met knop is (zo even overgenomen uit het boekje). Volgens mij zou het RTL ventiel voor de badkamer (als die er is) ook zo’n knop moeten zijn. Kan iemand dit zien aan de hand van de bijgevoegde foto of zou ik deze knop sowieso ergens anders moeten zoeken? Bij voorbaat dank!

E0DBE80A-9F62-442C-B980-E737B9AED090.jpeg
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
HOE is de vloerverwarming op de badkamer aangesloten? Op de verdeler waar je een foto van stuurde of via een RTL ventiel. In dat geval zou er ook een thermostaatknop moeten zijn, waarmee je de temperatuur kunt instellen.
Probeer eens even de radiator op de badkamer dicht te draaien: koelt de vloer dan ook af?
Dan zou dat erop duiden dat de "vloerverwarming" in de badkamer niets meer is dan een paar lussen van de aanvoer- of retourleiding van die radiator.
 
  • Like
Waarderingen: Falco p

Falco p

  • #3
Een thermostaat knop speciaal voor de badkamer is er zeker niet. De radiator in de badkamer stond inderdaad aan. Na deze dicht gedraaid te hebben had ik wel het idee dat de vloer afkoelde (bleef warm, maar dat zal wel even duren). Ik denk dus dat het dan inderdaad via die radiator verloopt. Morgen als de vloerverwarming weer aan gaat zal ik er met zekerheid achterkomen. Hartstikke bedankt voor je hulp!
 

Falco p

  • #4
Er zouden trouwens tekst stickers op de verdelers moeten staan welke groepen ze aansturen, maar dit was helaas niet het geval. Ik kon dus niet zien of de badkamer op een van deze groepen stond aangesloten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu