Vloerverwaring methode en type dekvloer

Marco217

 • #1
Beste mensen,

Ik ben me nu al een tijdje aan het inlezen over het leggen van vloerverwarming. O.a. op het forum. Maar het is me nog niet helemaal duidelijk.

De situatie;
Woning uit 1970 met een via de kruipruimte na-geïsoleerde betonnen vloer, afgewerkt met zand/cement.

Nu heb ik volgens mij twee opties, dekvloer er uit of frezen. Alleen de één raad infrezen af vanwege de gehele betonvloer die onnodig wordt opgewarmd, de ander noemt het als voordeel door de grote massa die daardoor minder snel afkoelt. Hoe zit dit nu werkelijk en welke methode zou het meest energiezuinig zijn?

Daarnaast kwam ik tegen dat een zand/cement, doordat er lucht tussen zit, geen ideale vloer is voor vloerverwarming. Volgens mij liggen er al zoveel systemen in zand/cement dus dat zal wel loslopen, maar wat zijn betere alternatieven?

Verder lees je dat de randen van de dekvloer vrij moeten liggen in verband met de werking van de vloer. Is dit ook noodzakelijk wanneer er gefreesd zou worden.

In elk geval bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Speedypul

  • #2
  Makkelijkste oplossing is, huur een gespecialiceerd vloerverwarmingsbedrijf in die de vloer voor je infrezen, leg zelf de slang.
  Doen wij als installatiebedrijf ook!
  Randstrook isolatie word dan niet toegepast.
  Inderdaad krijg je een vrij trage vloer,houd wel lekker lang warmte vast.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu