Methode van Danfoss is toch de voorinstelmethode?

Hvdk

 • #1
De methode van Danfoss is toch via de voorinstelmethode?

Ik las dat deze methode wordt gebruikt als de leidingdiameters/ -lengtes bekend zijn.
Maar daar lees ik niets terug van in de sheet bij Danfoss.

INREGELEN VAN DE TOTALE VOLUMESTROOM: Zal uiteraard wel het beste zijn. Maar wat als je wel de voorinstelmethode: berekening radiatoren en daarna het afstellen van de kranen/ voetventielen toepast en de laatste stap overslaat (INREGELEN VAN DE TOTALE VOLUMESTROOM)?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Deze methode werkt grofweg wel, als je leidinglengtes ongeveer gelijk zijn. Als je een radiator vlakbij de ketel hebt, moet je die iets meer knijpen. Ver van de ketel af iets meer open.
  Dan heb je de installatie al 80% ingeregeld.
  Wil je nog iets beter, dan kun je de temperatuurmethode toepassen.
   

  Hvdk

  • #3
  De leidingen zijn bij niet even lang en dik.
  Temperatuurmethode wilde ik eerst doen, maar dat volgens een aantal berichten in dit forum ook weer nadelen bij een modulerende ketel + thermostaat. Vandaar de voorinstelmethode.

  Is het dan een idee eerst de voorinstelmethode toe te passen? En hierna dmv de temperatuurmethode te fijntunen?

  Danfoss zegt het volgende:
  Wanneer u geen gegevens heeft over het toelaatbare drukverschil en temperatuurtraject adviseren wij u uit te gaan van een drukverschil (delta P) van 10 kPa en een temperatuurtraject (delta T) van 20 K.


  Ik houd dit dan aan. Ik neem dan aan dat ik voor de temperatuurmethode ook: temperatuurtraject (delta T) van 20 K moet aanhouden?
  20 K is dat Kelvin of wordt daar graden Celsius mee bedoeld?

  In de woonkamer heb ik 2 radiatoren met Danfoss RLV voetventielen, omdat hier geen voorinstelbare radiatorkraan op komt. Voor de rest van het huis komen er dubbelinstelbare Danfoss thermostaatradiatorkranen op. De voetventielen moet ik wel via de temperatuurmethode doen, want hier staan vlgs mij geen cijfers op.

  Inregelen: heb gelezen dat je de radiatorkranen voor zoveel % open moet zetten. Maar je zet toch alle kranen geheel open en ga dan toch meten. 80% open zetten op een thermostaat gaat nogal moeilijk.

  Wat wel een kleinigheidje is:
  direct bij de ketel zit nog een aftakking naar 3 radiatoren (zitten dus niet in de keten van de rest van het huis. Deze wil ik niet inregelen. Kan dit kwaad? Omdat deze niet in de keten zitten hebben deze toch ook geen invloed op de keten?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Topic kapen is niet toegestaan, ook niet als een vraag op een ander topic lijkt.
   

  Hvdk

  • #5
  Hoe kan ik deze topic nu verplaatsen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Heb ik al voor u gedaan. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu