Vloeropbouw vloerverwarming op houten ondervloer

Semvw

 • #1
Goedemorgen,

Ik ben bezig met het verbouwen van een oud huis dat op de benedenverdieping een houten vloer heeft (houten underlayment platen op houten balken). Ik wil graag vloerverwarming aanleggen dmv noppenplaten met een laagje isolatie eronder. Als eindafwerking wil ik plak-pvc. Dit betekend dat er als basis voor de pvc een gladde (gelegaliseerde) vloer moet zijn. Mijn vraag gaat over wat ik het beste kan doen als laag tussen de moppenplaat en de plak-pvc

Ik heb dit zelf al eens eerder gedaan en toen fermacell platen gebruikt over de moppenplaten heen. Echter was de afwerking toen geen plak-pvc.

De opties zoals ik ze zie:

- Vezelversterkte egaline direct over de noppenplaten (dit gaat echter wel in de papieren lopen denk ik want dan is er een dikke laag nodig en dat spul is schreeuwend duur)
- Fermacell platen met daar bovenop nog een dun laagje vezelversterkte egaline (is dit stevig genoeg om evt scheuren te voorkomen?)
- Zandcement over de noppenplaten (is dit sterk genoeg om scheuren te voorkomen?)
- Misschien is er nog een andere optie?

Ik hoor graag jullie mening!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Denk ook eens aan een droogbouwsysteem + bijv. Fermacellplaten
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu