Vloeropbouw met elektrische vloerverwarming

Twoplustwo

  • #1
Hi allemaal,

Voor de renovatie van mijn volledig elektrisch benedenappartement (47m2) ben ik na wat online onderzoek en wat veldwerk tot de conclusie gekomen dat elektrische vloerverwarming de mooiste/beste optie zou zijn. (Tov bijv IR-panelen)

Het grootste deel van mijn woning een houten draagconstructie voor de houten vloerdelen, waar wat oneffenheden in zitten (+-2mm denk ik). Als topvloer heb ik een mooie pvc vloer bij de bekende bouwmarkt aanbiedingen kunnen scoren.

Een andere overweging is dat blijkbaar een pvc topvloer niet direct op de vloerverwarming gelegd kan worden. Hoewel overal staat dat pvc 'ideaal' is voor vloerverwarming, vergeten ze daar bij te vermelden dat het daar om de watergedragen variant gaat. Er is me verteld dat de pvc vloer krom zou trekken als deze er wel direct op geplaatst wordt. Hier moet dus meer ruimte tussen om te plotse temperatuursverschillen op te vangen. Bijvoorbeeld zijn er een aantal producten met 2 dunne lagen verlijmde HDF die dit doel hebben.

Nu zat ik eerst te kijken naar verwarmingsfolie (soms 'IR folie'), echter blijkt dat o.a. Magnum deze weer uit hun assortiment haalde vanwege kwaliteitsproblemen op de lange termijn.

Daarnaast zijn er nog andere opties, waar kabels in een soort noppenlaag geplaatst kunnen worden, echter moet dit dan ook weer geëgaliseerd worden, waarbij bij eentje bijvoorbeeld 6mm egaline wordt geadviseerd.

Iemand ervaring met zulk soort situaties? Ik zie door de bomen het bos niet meer :? .

Opbouw zou dus iets dergelijks moeten worden: houten ondervloer -> iets egaliserend/isolerends? -> vloerverwarming -> basis voor zachte vloerafwerkingen -> pvc topvloer.

Alvast bedankt voor het lezen/de reacties.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Je komt al snel mensen tegen, die je afraden om elektrisch te gaan verwarmen, terwijl men geen enkele kennis heeft genomen van hetgeen er allemaal te koop is en welke vermogens noodzakelijk zijn bij goed geisoleerde woningen/gebouwen.

Ik heb je een aantal linkjes gestuurd van diverse systemen, die wel degelijk toegepast kunnen worden om een woning elektrisch te verwarmen en al met succes worden toegepast.
Velen roepen maar iets wat hen het beste uitkomt en wat dan weer voor "waar" wordt aangenomen. Zo ontstaan de meest vreemdsoortige argumenten (zoals problemen bij één leverancier met één specifiek product niet gelijk staat aan problemen met een soortgelijk product van andere fabrikanten !!)

Het toe te passen systeem is in hoge mate afhankelijk van hetgeen je nadien over de vloerverwarming wilt leggen en natuurlijk ook of je bijvoorbeeld ook een warmtepomp wilt toepassen (en dus ook al beschikt over warm water)

Je kunt namelijk ook droogbouw vloerverwarming (op water), speciaal gecontrueerd om toegepast te worden over houten constructies: licht in gewicht en snel reagerend op de warmtevraag.

Een PVC vloerbedekking (plakvloer of dun laminaat) kan je over geen één droogbouwsysteem verlijmen, zonder dat er een laag overheen komt, die weer een glad oppervlak creëert.
 

Twoplustwo

  • #3
Nogmaals dank voor de PM, Degooyer.

Het komt bij mij inderdaad over alsof er veel geroepen wordt, en er lijkt maar heel weinig te vinden naast websites van de verkopers. En inderdaad overhaaste generalisatie aan mijn kant over de folie als type verwarming.

Ik heb geen gas aansluiting meer en een warmtepomp is zowel qua ruimte als budget helaas geen optie, dus ik zal toch echt binnen de electrische (vloer)verwarmingen een uitkomst moeten vinden.

Mijn topvloer is klik-pvc, maar bedoel je met droogbouw óók electisch? Ik heb op verschillende sites wel plaatjes van opbouw gezien waarin ze dit wel doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu