Vloerlijm verwijderen van betonnenvloer

tommoks

  • #1
Hallo allemaal! Ik heb in een kamer van 50m2 een enorme hoeveelheid bruine tapijt lijm. Ik heb al een woodboy met een widia schijf geprobeerd en met plamuurmessen aan de gang geweest maar niks helpt. Wat adviseren jullie? Ik zie online ook betonschuurmachines met diamantschijven maar vraag me af of het daar wel mee lukt. Fototje van de lijm in de bijlage!

IMG_2803 2.JPG IMG_2790.JPG
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met diamantschijven zal het misschien lukken, maar schuren blijft vanwege de plakkerigheid een probleem. Zelf heb ik het met een betonschraper op steel gedaan.

Wil je alles eraf hebben om de tegels weer kaal te hebben, of alleen vlak om er een nieuwe vloer overheen te leggen?
 

tommoks

  • #3
Betonschraper op steel nog niet geprobeerd. Kan ik ook nog naar kijken. Het lijkt alsof het tegels zijn maar er zit gewoon vlak beton onder. Ik wil graag een beton coating verf er overheen gooien. Belangrijkste is dat de structuur er af is.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ah, dan zullen het randen zijn geweest van de tapijttegels. Met een betonschraper krijg je het wel vlak genoeg voor verf denk ik (alle lijm eraf zou echter onbegonnen werk zijn zonder professionele apparatuur).
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Sommige soorten bruine lijm zijn oplosbaar. Al geprobeerd er warm zeepsop op te gieten? Of water op te gieten en goed te laten intrekken?
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #6
Je kunt een tapijtstripper huren.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Bruine vloerbedekkinglijm is inderdaad vaak oplosbaar met gewoon water, warm water gaat meestal wel wat sneller.
Simpel een oude handdoek over de lijmlaag leggen, deze nat maken, plastic eroverheen, een paar uur in laten weken en dan er afschrapen.

Je kunt altijd eerst een stuk proberen werkt het niet dan heeft het in ieder geval, naast wat moeite, weinig tot niets gekost.
Met aceton is ook veel lijm op te lossen maar met dit warme weer verdampt het wel heel erg snel en zonder goede bescherming kon je wel eens snel licht in het hoofd worden of regelrecht een trip gaan maken.:mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu