Vloerkeuze voor een betonnenvloer

Pronko

  • #1
Wij gaan binnenkort verhuizen en wij zitten nog te dubben over de soort vloer voor huiskamer en gang. We gaan in een flat wonen en met een ondergrond van beton.

Doordat wij wat kleine kinderen hebben rondvliegen in het huis is het voor ons erg belangrijk dat we een vloer hebben die goed (contact) geluid isoleert.

We zijn ook al naar een aantal winkels geweest maar we krijgen iedere keer wat anders te horen en we zijn nu dus de weg een beetje kwijt.

In principe is vloerbedekking het best reducerend als we het goed hebben begrepen maar met kleine kinderen is dat niet het meest praktische.

Toen kwamen we met vinyl. Ik weet eerlijk gezegd niet of dit nu geluidsisolerend is ja of nee. Overigens kregen we tijdens onze zoektocht in de winkels bij 1 te horen dat daar ook nog een ondervloer onder moest en bij een andere hoefde dat weer helemaal niet.

Kan iemand ons een goed advies geven wat nu het beste is

Groeten,

Pronko
 

Dingena

  • #2
Tapijt is inderdaad de beste oplossing qua geluid. En als je goed weet hoe je het schoon moet houden en een goede kwaliteit koopt, is het zeker ook met kleine kinderen zeer goed schoon te houden. (ook dankzij de zogenaamde anti-lekbekers :wink: )
De grootste problemen komen voort uit de kwaliteit van de vloerbedekking ism de verkeerde schoonmaakmiddelen.

Echter vinyl is makkelijker, dweil erover en het is schoon.
Als de betonnenvloer egaal is is een ondervloer niet nodig, dan mag vinyl rechtstreek op de betonnenvloer gelegd worden.
Contactgeluid wordt door een goede vinyl al zeer goed geïsoleerd.
Een ondervloer (structus) is mogelijk maar in mijn ogen niet nodig, qua geluid.

Dus wil je het zekere voor het onzekere, laat dan structus plaatsen onder het vinyl, maar hierin zul je zelf de beslissing moeten nemen. Ik zou het persoonlijk niet doen, mits de vloer egaal genoeg is.

Succes met de keuze!
 

Pepjo

  • #3
Nog een optie: een kurkvloer. Ook geluidsremmend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu