Vloerisolatie voldoende?

Rocky f

  • #1
Beste forumleden,

Wij wonen in een huis uit 1896 op de 2e verdieping. Daar ligt nu een grenen vloer. Wij willen graag een bij het huis passende houten vloer, door en door hout, visgraat. Daarbij willen we van de gelegenheid gebruik maken en geluidsisolatie laten toepassen. De huidige vloer is totaal niet geïsoleerd. Dit betekent, dat onze benedenburen veel last van ons hebben; lopen, praten etc. en wij ook het gevoel hebben voortdurend rekening te moeten houden met onze buren; altijd op blote voeten of sloffen lopen, bezoek manen tot zachter praten etc.
Daarbij, als mijn benedenbuurvrouw een telefoongesprek voert (schelle stem) kan ik het woordelijk verstaan en daar knap ik niet van op. Zij zal ons mogelijk ook kunnen horen praten.
Nu ambieren we geen isoleercel, enig geluid van buren hoort bij oude huizen en we hebben een goed contact met de buren, we willen ons alleen onbevangener kunnen voelen in onze bewegingen en de gesprekken van onze buurvrouw niet meer kunnen verstaan.

Wij zijn geen klussers, dus gaan die vloer laten leggen, maar voor we deskundigen in de arm nemen, die vaak zelf weer meer belang hebben bij de ene dan bij de andere oplossing, wil ik graag van de ervaringen van de klussers op dit forum gebruik maken.

Mijn belangrijkste vragen zijn:
- is vloerisolatie inderdaad voldoende waar het om lopen en praten gaat
- is er een bepaald soort isolatie die jullie aanraden in oude huizen
- isoleren verschillende houtsoorten nog weer in verschillende mate.

Alvast heel hartelijk bedankt voor jullie moeite om met mij mee te denken.
 

Azijnpisser

  • #2
Er zijn zeker systemen die ervoor zorgen dat de boel beter geïsoleerd wordt.

zo te horen heb je behoorlijk last van geluid, en moeten er dus flinke lekken zijn. Vermoedelijk sluiten de planken niet meer goed aan, en zijn er kieren ontstaan tussen jouw vloer en de muur. deze kieren met purschuim vullen helpt al. daarna een zwevende vloer aanleggen, welke muur noch ondervloer raakt. (onder de vloer een stevig isolatiemateriaal, bijv **** of ****) en aan de randen een schuimstrip, welke goed tegen vloer en muur drukt. Hierover kan je de plint aanbrengen.

De buren moeten nu minder last van jullie hebben, en jullie niet meer van de buren.
 

Rocky f

  • #3
Bedankt voor de snelle en goede tips.
Blijkbaar heb je merknamen genoemd als voorbeelden voor de isolatiemogelijkheden onder de vloer, dus die zijn denk ik door de moderator weggehaald en in sterretjes veranderd.
Is het mogelijk om in plaats daarvan isolatiesoort aan te geven. Ik heb bij doorlezen van eerdere vragen over isolatie en de reacties daarop kreten gelezen zoals; acrylkit en cellulosevlokken of platen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In de forumregels staat dat er geen merken worden aanbevolen.
Uitwisseling van merken kan via PB, het emailadres wordt daarbij niet vermeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu