Vloerisolatie houten vloer.

ASTRA27

  • #1
Ik wil van de week beginnen mijn houten vloer op de begane grond te isoleren. Het is een tussenwoning uit 1965. De kruipruimte is droog Hiervoor wil is steenwol matten aanbrengen van 12 cm dik tussen de balken. Is het te adviseren om hieronder bv een dampopen folie te plaatsen? Of zijn er andere tips. Ik wil de platen sowieso ondersteunen met latten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je steenwol gebruikt die een open oppervlak heeft, is folie eronder zeker aan te raden. Plaats dan wel op de vloer een dampscherm.
 
  • Like
Waarderingen: ASTRA27

PatrickVL

  • #3
Ik heb zelf recent de vloer in het halletje bij mij geïsoleerd met steenwol platen . Ik heb tussen de balken schroeven geplaatst en van pvc pijpjes een soort lattenbodem gemaakt waar de platen op komen te liggen. Omdat de kruipruimte wel eens vochtig kan zijn heb je hierdoor geen last van roest of verrotte raggels. Daarnaast heb ik alleen tussen de isolatie en de vloerplaten een damprem geplaatst zodat eventueel vocht niet de vloer in kan trekken.
 
  • Like
Waarderingen: ASTRA27

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
PatrickVL schreef:
Daarnaast heb ik alleen tussen de isolatie en de vloerplaten een damprem geplaatst zodat eventueel vocht niet de vloer in kan trekken.
Ik lees van binnen naar buiten of van warm naar koud. Houten vloer, dampremmendelaag, isolatie materiaal, kruipruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu