Vloerisolatie vanaf betonvloer met leidingwerk

Vloerisolatie

  • #1
Ik ga zelf de vloer isoleren, voordat de vloerverwarming erop komt, en wil graag even weten of ik de juiste denkwijze heb, met een paar vraagjes.

Alles ligt dus nog open, er ligt nu een betonvloer (zonder kruipruimte) met wat leidingwerk er bovenop (gas, elektra, afvoer, koud en warm water). De betonvloer is vlak en er is nog een opbouw mogelijk van in totaal 22 cm. Ik wil PIR 2-zijdig aluminium platen van 140 mm gaan leggen (en daarboven dus nog 7 cm cementdekvloer met verwarming) en dan alle leidingen in de platen frezen. Omdat ik dan stukjes weg snij van de aluminium laag, moet ik dan nog met PUR schuim werken om dit te dichten, voor isolatiewaarde en eventueel vocht? En klopt het dat er onder de isolatie platen ook nog een dampdichte folie (of dampremmend?) moet tegen vocht van onderaf, die ik langs de wanden omhoog trek? Zo ja, moet de folie dan boven of onder de leidingen komen? Want mogelijk heb ik ook te maken met condens vorming van warm water leiding door afkoelen, dus dan zou ik zeggen de leidingen onder de folie.
Of kan ik beter eerst de leidingen in een laag beton storten en daarna pas isolatie (+ folie) plaatsen, maar dan verlies ik wel 6 cm aan isolatie waarde en dat lijkt mij dan weer zonde.
Mocht ik iets vergeten zijn, of er andere suggesties zijn, dan hoor ik het graag:) Alvast bedankt
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
zoek eens op noppenplaat vloerverwarming werkt iets makkelijker
 

Sander 1972

  • #3
Hoe dik is die vloer die er nu ligt. en is die gewapend
 

Vloerisolatie

  • #4
De betonvloer is gewapend ja, maar hoe dik durf ik niet te zeggen
 

Vloerisolatie

  • #5
'zoek eens op noppenplaat vloerverwarming werkt iets makkelijker

Bedankt voor de tip, maar hoe zou je de vloer dan verder opbouwen, mbt wegwerken leidingen en isolatie?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
google ff op vloeropbouw vloerverwarming tal van opties
 

Vloerisolatie

  • #7
Bedankt man, echt top, zelf niet bedacht
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #8
Er is geen reden om je buizen in te frezen. Leg ze gewoon direct op de PIR-platen; je kunt ze dan met een tacker daarin vastzetten, of eventueel met stalen draadmatten werken. Noppenplaten zouden ook kunnen, maar zijn vrij prijzig en hebben bij een dergelijke opbouwhoogte en ondervloer eigenlijk geen voordelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu