Aansluiting zandcementvloer uitbouw op bestaande vloer in woning

Mjoor

  • #1
Momenteel zijn wij bezig met het realiseren van een aanbouw van 3,5 meter diep over de gehele breedte (8,5 meter) in HSB achter onze bestaande woning. We doen veel zelf, zijn best handig en dit forum en youtube zijn onze beste vrienden qua informatie voorziening. De fundering is gestort, de doorbraak is gemaakt, de wanden staan, het dak is dicht en de volgende stap is het storten van de zandcement dekvloer in het nieuwe gedeelte. De uiteindelijke afwerking van de vloer wordt een soort betonlook gietvloer. Waarbij scheuren uiteraard niet gewenst zijn. Het plan is dus om een dilatatievoeg toe te passen tussen het nieuwe en het oude gedeelte. Maar dan.. is er vrij weinig informatie hierover te vinden.

Het plan is om de spouw van de oude muur vol te stoppen met isolatieplaten die nog over zijn van de vloerisolatie, op het randje van het 'oude' binnenblad de krimp profielen plaatsen, dan op het nieuwe gedeelte folie, isolatie, folie, krimpnet en daaroverheen de zandcement dekvloer van 7 tot 8 cm hoog. So far so good, toch?

Maar nu mijn vraag; de krimpprofielen die ik kan vinden zijn slechts 6 cm hoog. Nu kun je deze natuurlijk verhogen door er mortel onder te plaatsen tot de gewenste hoogte, maar hoe zorg je er dan voor dat het mortel niet je dilitatievoeg dicht drukt? Of zijn er andere mogelijkheden de aansluiting te realiseren?

Ter verduidelijking twee foto's van de situatie. De eerste foto sta ik op de plek van de bestaande woningen zien we de uitbouw. Op de tweede foto sta ik in de uitbouw en kijken we richting de bestaande woning (tekst is lastig te lezen na comprimeren maar er staan van boven naar beneden; dekvloer - constructievloer - oude buitenmuur - constructievloer)

Alvast bedankt voor het meedenken!

IMG_20200620_122518593_HDR.jpg

aanlsuiting vloeren2.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu