Vloer stacaravan

Roewi

  • #1
Sinds kort bezitten we een stacaravan. De persoon van wie we het gekocht hebben, gaf aan dat hij het aluminium dak heeft laten kitten en de leidingen heeft laten vernieuwen aangezien de vorige eigenaar deze tijdens de winter niet had afgetapt. Bij het verwijderen van de vloerbedekking zie ik aan de muurkranten nog de vochtvlekken zitten op bepaalde plaatsen. Soms zelf iets verkleurd, licht roze. Wat is wijsheid, deze delen van de underlaymentplaten verwijderen en vernieuwen ? Is dit een doe het zelf klus?
 

Poster

  • #2
Heeft u al wat testjes gedaan:

Is het droog of nat, als het droog is, kan u er dan met b.v. een priem doorheen prikken (dus aangetast/vermolmd en vernieuwen)
Als het nat is, dan eerst de lekkage verhelpen.
Onder deze caravans zit meestal plastic gespannen voor het optrekkende vocht, even ter plekken insnijden en controleren op vocht, dit kan nog in het plastic hangen.
Als het volkomen droge plekken zijn, en het hout is niet aangetast of beschimmeld , zal u enkel een lelijke plek overhouden.
Als u bang bent voor luchtjes kan u er binnen een isoleerverf over heen doen.
Vertrouwd u het helemaal niet, dan zou ik de plekken vernieuwen.
 

Roewi

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Zondag ga ik heen en zal ik onder de stacaravan kijken. Mocht het noodzakelijk zijn om een deel vd vloer te vervangen, is dit dan te doen als je een beetje handig ben ? Bij een andere stacaravan zag ik dat op het onderstel houten balken waren geplaatst en daarop vervolgens de platen. Kan dit gewoon van binnenuit? Heb bijna overal nu de vloerbedekking eruit en zie waar de spijkers zitten. Mijn idee zou dan zijn om te kijken tot waar vervangen met worden en dit dan weg te zagen.
 

Poster

  • #4
Dit is gewoon van binnenuit te doen, de naden op de balken houden, zover mogelijk, pas wel op voor water/gas/en Electra wat misschien onder de caravan is gemonteerd.
 

Roewi

  • #5
Oké. Maar even grondig checken. Vindt het altijd de meeste voldoening geven om klussen zelf op te pakken. Laat het nog even weten als ik geweest ben.
 

Roewi

  • #6
Vandaag wezen kijken. Gevoeld en het voelt niet nat aan. Heb een snelle blik onder de stacaravan geworpen. Balken zagen er goed uit. Zag inderdaad plastic gespannen onder de vloerplaten. Is het nog nodig om het iets in te snijden of kan ik dit laten zitten nu de vloer niet nat aanvoelt? Als ik het wel licht opensnijd. Met welke tape kan ik het later dan dichtmaken ? Merk wel dat het scheelt nu ik de oude vloerbedekking verwijderd heb. De muffe geur is stukken minder. Nog maar even wachten met een nieuwe vloer.
 

Poster

  • #7
Ik zou toch nog even op die plekken het plastic insnijden en controleren of er vocht op ligt, en dan weer dichtplakken met het bekende sterke tape.
 

Roewi

  • #8
Oké. Zat er ook zelf over te twijfelen. Is het sowieso goed om het open te snijden en op die manier te laten ventileren? Ik neem aan dat er onder de folie zelf geen leidingen zullen lopen.

Wordt een actie voor donderdag. Hopelijk zit het weer dan een beetje mee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu