Lichte vloer vliering

Robbie's

  • #1
Ik heb op mijn zolder een "vliering" die precies in het midden naar de achterkant toe een muur heeft van 7cm.. Ik kan dus zonder problemen op die vliering in het midden naar achteren lopen. Naar de zijkanten toe kan ik er wel op liggen (meerdere keren gedaan bij verleggen stroom) maar de balken van links en rechts zitten vastgeschroefd aan het groene dak beschot. De balken zijn om de 60 cm aanwezig.

Ik begrijp dat ik deze constructie niet zwaar kan belasten maar wil het midden van die vliering wel benutten om wat licht materiaal (bijv. kussens tuinset, kerstversiering) op te bergen. Ik ben op zoek naar een super licht gewicht plaatconstructie zodat ik op die vliering toch wat makkelijk kan lopen.

Zelf zit ik te denken aan 40mm isolatieplaten (met messing en groef) die precies 120mm lang zijn. Het delen van andere ideeen voor superlicht beloopbaar plaat materiaal zou fijn zijn.

Kijk op de foto niet naar de warboel van leidingen. Die heb ik ondertussen al verlegd. Zal daar morgen nog een foto van maken.

20240225_173023.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je hier spullen wilt opslaan, moet je eigenlijk eerst goede balken (en onderconstructie) moeten plaatsen. Wat lichte spullen in het midden ter plaatse van het wandje kan op zich wel, maar als er eenmaal een vloertje inligt, is het verleidelijk om er teveel op te zetten.

Je kan er bv. een dunne plaat triplex op leggen. Als die teveel gaat doorbuigen, ligt er teveel op.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu