Vloer opperkamer

Franny

  • #1
Hoi,

Ik heb een vraag over de vloer van onze opperkamer. Onder deze kamer zit een kelder waar als het flink geregend heeft water in blijft staan. Dus erg vochtig. Nu willen we deze opperkamer bekleden, maar met wat?

We zouden graag laminaat willen leggen maar zijn bang dat die gaat werken.
Weet iemand een oplossing?

Groetjes Françoise
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de kelder nog in gebruik ?
 

Franny

  • #3
Ja de kelder is in gebruik. Het bewaren van verpakte levensmiddelen, flessen drank ed. dat gaat wel goed en blijft lekker koel. Op de vloer van die kelder liggen van die oude rode boeren tegels.

Het is een heel oud huis (200 jaar). We hebben al de nodige voorzieningen aangebracht (isolatie, cv). Alleen die opperkamer blijkt een heel groot probleem te zijn. Daarom dacht ik "laat ik het eens hier op het forum proberen". Misschien dat hier mensen zijn die een oplossing weten.

Groetjes Françoise
 

Fiesiekus

  • #4
De vloer van de opperkamer is hoogst waarschijnlijk hout? U kunt bijv. eens een hygrometer op de grond zetten en kijken wat de luchtvochtigheid over een langere periode gemeten ongeveer is.

Laminaat gaat sowieso werken, daarvoor worden er langs de randen dilatatievogen opengehouden.

Verder wordt er altijd folie onder gelegd die dampdicht is. U kunt op deze site daar veel info over vinden. In uw geval zou ik dan geen thermisch-isolerende laag leggen (wel dampdicht dus). Punt is nl. dat daardoor de (evt.?) houten vloer niet meer kan ventileren, indien de opperkamer "redelijk" verwarmd wordt zal condensatie vrij weinig kans hebben tegen het laminaat, maar misschien wel tegen de onderzijde van de vloer.

Anderzijds kunt u de onderzijde van de vloer dampdicht isoleren en dan houten planken in de opperkamer leggen. Dan blijft de oorspronkelijke vloer op "opperkamertemperatuur" en kan geen condensatie aan de onderzijde optreden. Met laminaat gaat die truc misschien niet goed omdat laminaat dampdicht is, zodat de oorspronkelijke vloer dan helemaal (tweezijdig) opgesloten zit.
 

Franny

  • #5
:D Bedankt hier kan ik wat mee.
Groetjes Françoise
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu