Vloer niet warm en ketel blijft pendelen

Mark1986

 • #1
In de zomer heb ik vloerverwarming in laten frezen (met een Robot standaard verdeelunit) en een modulerende thermostaat(Honeywell Modulation Touch) opgehangen. Toen het stookseizoen ging beginnen heb ik de vloer langzaam opgewarmd maar kwam ik er achter dat de ketel wel erg vaak aan en uit ging. Ik heb er geen uren naast gestaan, maar in een kwartier ging hij wel 2x aan. Ik heb het toen even laten ruste omdat we druk waren met verbouwen, maar nu merk ik dat dit nog steeds het geval is en dat mijn gasverbruik voor m`n gevoel aan de hoge kant is.

De kamerthermostaat is ingesteld op 19 graden en meet ook 19 graden. De ketel gaat aan, maakt 40-42 graden water om vervolgens na een minuut of 5 weer uit te gaan. Na een paar minuten herhaalt dit verhaal zich weer.

Een enkele keer voelt de vloer lekker warm aan, maar het grootste deel van de dag is de kou er net vanaf.

Nu vraag ik mij af of de vloer überhaupt warm te krijgen is met 40 graden aanvoer vanuit de ketel of had ik daarvoor een LTV verdeler moeten hebben?

Is het zinvol om de minimale aanvoertemperatuur van mijn Intergas te verhogen van 40 graden naar bijvoorbeeld 60 graden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #2
  Het bekende verhaal. Je hebt 19 graden ingesteld en het is 19 graden. Waarom zou de vloer dan nog warmer moeten worden? Dan kook je toch het huis uit?

  Betreft het pendelen: Inderdaad, de keteltemperatuur mag best wat hoger, 60 graden bijvoorbeeld. Dan zullen de stooksessies iets langer worden. Maar de vloer wordt er als het goed is niet warmer van.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Kun je een foto van de verdeler maken?
  Weet je of ergens een by-pass zit?

  Als het zo warm is als op de thermostaat is ingesteld, dan moet je op zich niet gek kijken als de ketel uit gaat en de vloer niet warmer wordt. Zijn er ook radiatoren in de ruimte met vloerverwarming, en kunnen die misschien dicht, of is het huis zo goed geisoleerd dat er weinig warmte nodig is?
  Er is een modulerende thermostaat. Dikke kans dat die de CV temperatuur tot 40 graden beperkt. Het verstellen van de CV heeft waarschijnlijk weinig effect.
   

  Mark1986

  • #4
  Hessie,

  Als je dat zo zegt kan ik niets anders dan je gelijk geven. Ik heb op dit moment het gevoel dat de vloertemperatuur erg schommelt. Met opwarmen wordt hij lekker warm en koelt daarna geleidelijk aan weer af, tegelijkertijd houdt hij daarmee natuurlijk wel de kamer op 19 graden.
  Ik heb een Intergas Kombi Kompakt HR 28/24 ketel. Volgens mij kan ik hier alleen de maximale aanvoertemperatuur instellen. Is het niet zo dat ik in de geavanceerde instellingen van de Honeywell thermostaat een minimale vraag in moet voeren?


  AvDijk,

  Ik kan een foto maken, alleen niet op dit moment. Het is de Standaard Verdeelunit 5-groeps van Robot. Er is geen bypass tussen gezet aangezien ik geen thermostatische radiator afsluiters heb en er altijd radiatoren open staan.
  Het is inderdaad niet gek dat hij stopt met stoken als de ruimte op temperatuur is, alleen lijkt me zo vaak aan en uitschakelen ook niet ideaal en daar probeer ik een oplossing voor te vinden.
  Er zijn ook radiatoren die ik een kleine beetje open heb staan onder de ramen.

  Ik denk inderdaad dat de thermostaat een hele kleine warmtevraag heeft aangezien zowel de ingestelde als de gemeten temperatuur op 19 graden staan. Daardoor zal de ketel zijn minimale temperatuur(Parameter E: 40 graden) leveren. Hiermee zal de vloer nauwelijks opwarmen aangezien dit ook nog gemengd wordt met de retour in de vloerverwamingsverdeler.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Mark1986, wilt u geen of in elk geval minder quotes gebruiken, we willen het graag leesbaar houden.
   

  Marcn88

  • #6
  Waar is het max vermogen van het toestel op ingesteld dit is parameter 3 na ingeven install code
   

  Mark1986

  • #7
  Excuses Jan, ik dacht op die manier juist overzichtelijk antwoord te kunnen geven door de vragen uit elkaar te houden. Vanaf nu minder quotes :)

  Marcn88, het max CV vermogen heb ik enige tijd geleden van 70(standaard) naar 60 gezet. Hier staat hij nu nog op.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Misschien kan iemand die in deze ketels thuis is, uitleggen waarom die minimale temperatuur bestaat en wat consequenties zijn van verstellen van die parameter E.
  Als de kamerthermostaat de ene keer meer en de andere keer minder dan 40 graden vraagt, weet ik niet wat deze ketel doet.
  Ik zie mijn ketel vaker werken op lagere temperatuur dan 40 graden, zelfs zonder vloerverwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu