Vloer verwarming aangepast omdat deze niet warm wordt

Henk22

  • #1
Beste mensen ik zit met een hopeloos probleem. Ik heb in de woonkamer vloerverwarming liggen ongeveer 60m2 nu is het probleem dat al een lange tijd mijn vloer niet warm wordt. Wat heb ik geprobeerd

leidingen aanvoer en retour aangepast deze zijn van16mm naar 20mm gegaan.

de pomp is vervangen.

thermostaat regelaar heb ik er tussen uit gehaald in de aanvoerleiding.

mijn ketel staat ingesteld op 60graden cv tmp. En de aanvoer bij de vloerverwarming wordt ook 50 gr ongeveer. Als ik de pomp op stand 1 zet worden de onderste slangen aanvoer 50 graden maar wat ik ook probeer mijn retour blijft ongeveer 20 graden ook als ik de pomp op stand 3 zet?

de leidingen van de vloerverwarming los gehaald daar komt gewoon water uit.Weet iemand hier de oplossing voor?

de ketel staat gewoon op twee bar aan druk en ik heb de radiatoren en vloerverwarming al meerdere keren ontlucht‍♂ ik weet het gewoon niet meer waar het nog verder in kan zitten. Van de 6groepen worden er ongeveer 3 warm op de retour maar de rest blijft koud aanvoelen.

als hier nog andere tips zijn hou ik me graag aanbevolen

0AEF1860-703F-49B3-8F88-93F68B8467EE.jpeg
 

Auto-Geen

  • #2
Op de CV leidingen ontbreken de ontluchtingen en de lucht die hier in zit komt steeds in de pomp. De flowrichting van de pomp is naar beneden dus de lucht gaat hier niet meer uit. Wat je kan doen is de pomp spanningloos maken en de bouten van het motorhuis iets losmaken zodat de lucht uit het pomphuis kan. Dit misschien meerdere keren herhalen. 5W op het display lucht in de pomp en geen water.
 

Henk22

  • #3
De pomp is voorzien van automatische ontluchting als ik op ontluchten druk gaat hij 10 min ontluchten dit heb ik meerdere keren gedaan. Ook op de retour zit een ontluchter dat witte ventiel. Daar komt alleen nog water uit. Cv boven ook ontlucht Inc radiatoren op de boven verdieping.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een ontluchter hoort op het hoogste punt. Momenteel kan er hier lucht blijven hangen. Maar het heeft in het verleden dus wel goed gewerkt?

1673519653505.png
 

Auto-Geen

  • #5
Pomp is voorzien van een ontluchtings programma, niet van een automatische ontluchting. Lucht moet je er zelf uit halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu