Vloer isoleren van een blokhut

EZe

  • #1
Ik heb een grote blokhut gekocht en die komt via kunststof fundament balken op 20 cm hoge betonbanden te staan in aangetrild zand; dit schijnt een gebruikelijk oplossing te zijn.
Nu wil ik geen grote beton tegels gaan leggen in de blokhut maar direct op het zand gaan isoleren en wil graag weten of dit een goede oplossing is en of er nog tips en tricks zijn.

* Vochtwerende folie,
* 4 cm dikke PIR platen,
* Balklaag van 4 cm dik hardhout
* 4 cm dikke PIR platen tussen de balken
* Vloer van 27 mm dikke houten vloerdelen

Fundering Blokhut.jpg



Bedankt alvast voor de reacties
 
Laatst bewerkt:

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
De PIR platen tussen de balken lijken me weinig rendement te hebben, want die worden overal onderbroken. Ik zou dan eerder de laag op de bodem dikker maken.
 
  • Like
Waarderingen: EZe

EZe

  • #3
Ik heb 2 lagen; 1 volledig over de blokhutvloer, dan leg ik vloerbalken er dwars op en daartussen weer PIR platen...maar je hebt gelijk ik kan de onderste best wel dikker maken. t Ging mij er meer om of dit een goede keuze is met name direct op zand leggen : Folie -> PIR+balken -> Vloer
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die balklaag kun je ook gewoon weglaten. Voor een blokhut is PIR voldoende drukvast met een dergelijke vloer erop; eventueel kun je het nog verstijven door eerst een laag OSB of ander plaatmateriaal op de PIR te leggen.
 

EZe

  • #5
Dus hoe ik het wil aanpakken is goed ?

Dankje voor de opmerking; niet aan gedacht, maar een goed idee......bij de koop van deze blokhut krijg je de balken er gewoon bij
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu