Plafond woonkamer isoleren via de vloer van de flonder

Frenkie66

 • #1
Ik zou graag het plafond van de woonkamer willen isoleren via de vloer van de flonder.

De bedoeling is om tussen de balken van het plafond glaswol te leggen, zodat er in de wintermaanden niet al te veel warmte verloren gaat via het plafond in de woonkamer.Vragen :
Welke kant van het isolatie materiaal moet ik op de vloer van de flonder te liggen (folie van het glaswol op de vloer van de flonder of andersom)?
Kan ik de isolatie gewoon rechtstreeks op de vloer van de flonder leggen voor een goed resultaat of sla ik nog iets over ?

Ik neem aan het gebruik van dampwerende folie in deze situatie niet nodig is.
Of toch wel ?
Tips of andere suggesties zijn (voor mij als leek) zéér welkom.

Bedankt !
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Als je al een dampscherm gebruikt moet die aan de warme zeide van de construktie zitten. Naar beneden gericht dus tegen de plafond. Maar volgens mij kun je bijv prima steenwol rollen of platen (irriteerd minder dan glaswol tijdens het leggen) gebruiken zonder dampscherm. Extra folie is niet nodig. Vergeet ook de cv leidingen niet mee te nemen, die komen straks in een onverwarmde ruimte.
   

  Frenkie66

  • #3
  Sxnder schreef:
  Vergeet ook de cv leidingen niet mee te nemen, die komen straks in een onverwarmde ruimte.
  Kan ik daar dan rechtreeks steenwol tegenaan plaatsen of moeten de cv leidingen vrij blijven ?

  Maakt het nog ut hoe ik het glaswol neerleg ?
  Folie naar boven of beneden (op de grond) ?
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #4
  Pak gewoon van die speciale schuimen buisisolatie voor om de leidingen. De steenwol trek je er onderdoor met het eventuele dampscherm naar beneden gericht zoals gezegd.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Leg ook een rol isolatie over de c.v. pijpen anders bevriezen ze direct bij een beetje vorst, de warmte die van beneden komt valt weg en gezien de dakconstructie vriest het binnen bijna net zo hard als buiten.
   

  Chathanky

  • #6
  Bij strenge vorst zal je wellicht risico lopen en de buizen met buisisolatie bekleden vookom je het risico. Als de cv pomp in de winter continu pompt zal je geen risico lopen maar de enkele euro`s aan buisisolatie verdien je met het verlies van je leidingen ook weer terug.

  Bij een echte koude ruimte boven bekleed je de balken en plafond eerst met een dampremmende folie daarna kun je met glas of steenwol platen de zaak mooi dicht kunnen leggen. Laat alles naad en kierloos aansluiten dat geeft het beste resultaat.
  Bij een tochtige zolder zou ik er een dun beloopbaar vloertje op leggen. Dit vergroot de isolatiewaarde ook weer.
   

  Fiesiekus

  • #7
  Als het al jaren goed is gegaan (dwz zonder bevroren leidingen terwijl ze volledig ongeïsoleerd waren) zou ik de isolatie onder de buizen doortrekken en de buizen inpakken met buisisolatie. Dan bevriezen ze zeker niet
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu