Vloer bevestigen in een ytong muur die redelijk zwaar belast

Ed

  • #1
Goededag,

Even voorstellen, ik ben iemand die graag klust en iets teveel heeft gedaan afgelopen tijd, dus nu aan het revalideren van een hernia operatie, maar bereid me alvast voor op de volgende klus. Mijn dochtertje word groot, en een iets grotere kamer zou haar erg blij maken, dus washok betrekken bij haar kamer betrekken en washok verplaatsen zou een oplossing zijn, Maar zie hieronder waarop ik stuit, een volledig Ytong opgebouwd huis.

maar op een slapeloze avond heb ik een vraag want het plan word steeds serieuzer ......

Ik heb een huis dat volledig is opgebouwd uit Ytong lange brede panelen, muren, vloeren, etc, die grofweg geschat 25 cm dik zijn, met 3 verdiepingen hoog en ook nog een begane grond, aan de buitenzijde zijn er bakstenen geplaatst dus ziet het eruit als conventioneel rijtjes huis.

op de bovenste verdieping zou ik een stuk vloer willen vergroten, precies een stuk waar het trapgat pnder zit, dat betekend dat er twee zijdes zijdes zijn waar bevestigd kan worden in Ytong blokken. Dit vergroten stuk vloeropvlak is 120 cm x 120cm, en hierop wil ik een standaardwasmachine + droger plaatsen, dus dit kan aardig heen en weer dansen en komt aardig wat gewicht op, en af en toe een persoon die spullen in en uit stopt. Ik denk aan in de vloer aan houten binten, afwerking met gipswanden van 15 mm dik aan een zijde, want de 2 andere zijdes staan er al, staal of houten frames waar ze op gemonteerd dienen te worden, wat vervolgens ik af wil zetten met een geluidsdempend materiaal aan de binnen zijde en aan de buitenzijde iets moois zoals behang, spachtel ofzo. Voorzijde een deur die ik overhoud van de verwijderde washok, om het geheel af te sluiten.

Wat kunt u mij aanraden om als bevestiging te gebruiken in de Ytong panelen muur (om het vloeroppervlak in op te hangen, te vergroten en benodigde te kunnen dragen?)Een zijde wil ik op bestaande vloer leggen, dus die kan dat mooi dragen aan een kant.

Aan een normale muur denk ik aan keilbouten, maarja, we praten hierover Ytong en kan ook niet aan de achterzijde komen. Enige dingen wat door me heen speelt is chemische verankering, wellicht kunnen jullie mij aub informeren aangezien jullie meer ervaring hebben met welke materialen ik het best aan de gang kan gaan. wellicht met verwijzingen naar sites.

Ik kijk heel erg uit naar de ideeën en welke materialen er toepasbaar zijn. ik houd van lichte materialen aangezien het 3 verdiepingen omhoog moet.

mvgrt,
Eddy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vragen over prijs en aanbod van werk verwijderd, dat is op dit forum niet toegestaan.
Lees ook even de forumregels.
 

Ed

  • #3
Ah, ok, geen opzet Jan om tegen de regels wat te doen.

Ik ben vandaag wat wijzer geworden, en dat is het plaatsen van een zogenaamde lange draadeind die verlijmd word in de muur. Het schijnt sterker dan de muur te zijn, ik heb alleen geen idee wat de schuifkrachten kunnen worden met wasmachines etc.

Maar het advies luid, plaats elke 20 cm zo;n draadeind, hier moet je een speciaal conisch gat voor boren wat je voor elkaar krijgt met een speciale boor, vervolgens opvullen met een speciale lijm en draadeind erin, m10 zou mooi zijn. Vervolgens hoekprofiel op de muur vastzetten om de 20 cm, dus in mijn geval zo'n 5 a 6 stuks (meer dan zat), en dan dwarsbalken monteren.

Vraag
Voor als opstaande muur, Zou gipsplaten een goed idee zijn? En wat voor frame kunnen jullie me hiervoor aanraden? Ik heb aluminium gecoaten deurkozijnen en deur. He bevestig je zo;n deurkozijn?
 

Qwert

  • #4
Lijkt me een goed advies vwb de bevestiging van de chemische ankers
Een anker zal niet zomaar bezwijken, er komt eerder een stuk muur met de lijm naar beneden zetten.
 

Ed

  • #5
Ja, ik geloof dat inderdaad de muur zachter is dan de gehele bevestiging constructie, en ik zag nu een ander merk dan waar je alleen vissen mee vant, een stuk goedkoper maar dat je daar zelfs 1400 kg aan kracht aan kunt hangen. Alleen hoeveel kg zou me muur kunnen hebben in vertikale zin>

Stel ik plaats 5 tapeinden en ga 15 cm de muur in, en er komt ongeveer af in toe in stootkracht 800 kg op, vanwege de centrifuge etc, iemand springt er nog eens bij, moet ik me dan ongerust maken of ben ik met 5 tapeinden meer dan sterk?
 

Qwert

  • #6
Capaciteit:
5 ankers keer 1400 = 7000 kg... gedeeld door 1,5 voor de veiligheid = ca. 4600 kg. (in afschuivingsrichting is de capaciteit vergelijkbaar als bij zuivere trek)

belasting:
1,44meter vloer a 300kg/m2 = 432 kg
2 personen = 240 kg
2 machines = 150 kg ?
totaal = 822 kg

de belasting is veel minder dan de capaciteit!
ga maar rustig slapen, over de verbinding hoef je je geen zorgen te maken. De montage moet dan wel volgens opgave van de fabrikant vd ankers.
 

Ed

  • #7
Yup, die chemische trekankers zijn echt bizar sterk, 1400 kg, maar vraag me af of Ytong ook echt wel zo sterk is als je een trekanker 10 cm diep in de muur gaat. Die anker zelf maak ik me niet ongerust over.
 

Qwert

  • #8
Dan kan je nog twee dingen doen;
- testen, lijm een anker in en meet hoeveel er moet gebeuren voordat de boel bezwijkt...
- zoek een constructeur die met je mee kijkt en evt. dit voor je uitrekent
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Gebruik gewoon een balkdrager voor gietbouw
de lip die daar aan zit slijp je met een slijptol in de wand.
in de gaten zet je twee houtfretten in een nylon plug
zodat de balkdragers er even niet uitvallen.
vervolgens zet je de balkjes er strak tussen alle belasting gaat dan via de lipjes. de muur in.

ik stuur je een pbtje met een linkje
 

Ed

  • #10
Broertje 125 => Gezien, alleen me huis staat al en kan niet meer achter de muur komen.

Ik heb ook het e.e.a. gevonden aan plaatjes materiaal, hoop niet dat dit reclame is, het is bedoeld als indicatie van mogelijkheden in Ytong.

Mogelijkheid 2.

En ja, ik moet inderdaad even een constructeur hebben die het voor me kan bereken, ff zoeken geblazen, ken eigenlijk niemand in mijn omgeving.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
Dat hoefd ook niet de schoenen kan je tegen de mmur bevestigen aan de zijde waar de balk moet komen

 

Ed

  • #12
Broertje123, vraagje,

Is dit ook toepasbaar bij Ytong panelen? En waar kun je het dan het beste mee vastlijmen?

In vind Ytong maar lastig om iets zwaars mee vast te zetten, het scheurt zo de brokken uit de wand, is nogal buizaam, en zo bros als ik weet niet wat, het lijkt mij dat ik het beste iets vast kan zetten verdeeld over een groot opervlak. Ik merk op, en vooral bij mezelf, dat er maar weinig bekend over is. En merk ook op onbekend maakt het materiaal ook erg onbemind.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #13
Ja het is op deze manier ook toepasbaar bij gasbeton panelen
De lip zorgt voor een groot oplegvlak
en door de houten balk er strak tussen te zetten en te nagelen kan de schoen niet uit de muur kantelen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu