Vloer 1e verdieping verstevigen met spanov313

Bart1986

  • #1
Hallo,

Ik heb een jaren 30 huis met op de 1e verdieping houten planken van 24mm. de balken waar deze planken op liggen liggen 75cm uit elkaar.
Ik ben van plan om boven 3 slaapkamers te maken en zit er aan te denken om er 18mm of 12mm spano platen op te schroeven van 61 bij 244. De bestaande planken zijn opzich nog goed. Er zit hier en daar wat worm in maar niet ernstig en dat ga ik dus een worm behandeling geven voordat ik er spano over wil leggen. Ik wil er een vloer over leggen voor het verstevigen en omdat de vloer iets krom is getrokken. (groef en veer verbinding. Het probleem wat ik tegen kom is dat als ik de platen er dan op wil schroeven en ze dwars op de planken leg ik niet altijd uit zal komen op een balk. Is dit erg of kan het geen kwaad.

Hoop dat jullie me advies kunnen geven.

Mvg, Bart
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de vloer krom getrokken door krom trekken van de balken of zijn de planken niet vlak ?
Dat is een groot verschil.
 

Bart1986

  • #3
Hallo,

De planken zijn niet helemaal vlak meer. Opzich valt dat zelfs wel mee, maar omdat we de bovenverdieping compleet vernieuwen en er nu mooi bij kunnen zat ik er aan te denken om dit te doen. stukje geluiddemping vlakke vloer en waarschijnlijk geen krakende geluiden en vering meer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Schroef de planken goed vast met spaanplaatschroeven met een gladde schacht, hoe beter ze vlak liggen hoe minder kraken.
De schroeven met gladde schacht trekken de planken beter aan dan gewone spaanplaatschroeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu