Vlak schilderen met een rechte lijn

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil graag op een structuurmuur een groot vlak in een andere kleur (latex) aanbrengen. Wie heeft er een goede TIP om mooie strakke lijnen te krijgen. Door met gewoon afplakband af te plakken krijg ik geen mooie rechte lijnen en uitlopers.

Wie helpt mij?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Dat wordt moeilijk! Ik heb twee ideeën:

1. Afdekken met recht karton en spuiten, steeds in dunne laagjes om uitlopen te voorkomen. Je krijgt dan een "schaduw" van het karton. Ik heb echter zelf geen ervaring met latex spuiten.

2. Bij gewoon "schilderen" krijg je, hoe je het ook doet, onherroepelijk uitlopers naar het deel waar het niet moet. Je zou kunnen overwegen een (heel dun) latje aan te brengen over het grensvlak, de onderkant ervan dicht te kitten met acrylaat-kit (overschilderbaar), en dan de (dichte) zijkanten mee te schilderen met de kleur van het vlak ernaast. De lat zelf kun je dan een van de kleuren geven of juist een heel andere.

Wellicht hebben andere forummers nog andere suggesties?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Je kan het ook met de vaste hand en een projector proberen. Projecteer met diaprojector of overheadprojector een vlak op de muur, of lijn voor lijn. Trek met een dunne kwast of penseel de lijntjes na, met een dikkere kwast verder naar het midden schilderen en helemaal binnenin lekker met de roller verder. Let wel op dat een projector altijd wat vervormt, dus de geprojecteerde lijnen wel met de waterpas uitrichten. Maar ja... wie heeft er eigenlijk nog een diaprojector of overheadprojector. Spuiten met latex heb ik wel eens geprobeerd, maar omdat je de verf meestal moet verdunnen, druipt het als een idioot.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Je kunt, ipv projectie, om een houvast te hebben waar te schilderen, ook de ouderwetse manier gebruiken van een dun, gekleurd touwtje, dat je spant tussen twee kleine spijkertjes helemaal boven en onder.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Bedankt voor reacties,

Denk toch dat het beste is om een verfpenceel te gebruiken. Mocht er iemand een andere oplossing hebben....laat het me weten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Martijn,

Strakke lijnen kan je krijgen (ongeacht welke latex/verf gebruikt wordt) door i.p.v. afplaktape, ISOLATIETAPE te gebruiken. Aan de buitenzijde van de isolatietape kan je, om de overloop enigszins wat te vergroten, verder gaan met afplaktape. Isolatietape heeft de eigenschap, de verf niet te "breken" hetgeen wel gebeurd bij gebruik van alleen afplaktape. Haal de tape overigens weg, zodra het geverfde 'stofdroog' is.

Succes!

Guido
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Guido, bedankt voor de tip.

Ik laat je weten of het gelukt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu