Vlakken op muur schilderen

FerryM

 • #1
Ik heb een laag struktuurverf van H met een fijne korrel op mijn muren gedaan.
Nu heb ik een vrij grote muur waar ik 2 vlakke van meer dan 1 m2 een andere kleur wil geven.

De muur is roomwit, de vlakken worden rood en antraciet.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Bij simpelweg afplakken stroomt er verf door de korrel onder het plakband denk ik...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • EGeen

  • #2
  Er zijn speciale afplaktapes voor gestructuurde ondergronden. Hoe goed deze werken voor uw doeleinde durf ik u niet te zeggen. Anders is het wellicht het makkelijkste deze vlakken eerst met een zeer fijn potlootje af te zetten en hierlangs met de kwast te gaan verven. Denk sowieso dat die oplossing het mooiste is.

  ps. stel u gebruikt wel afplaktape: haal de tape er meteen af voordat de verf is aangedroogd. Hierdoor krijgt u het beste en strakste resultaat.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  Praktijk:

  Om en zo strak mogelijk resultaat te verkrijgen op gestructureerde muren bepaalt u de afmetingen van het kader en zet deze bijvoorbeeld met een hard potlood over op de muur.

  Vervolgens neemt u een scherp hobbymes en een metalen rei ( lange lineaal). U onderbreekt met het hobbymes de ongelijke structuur door de potloodlijn LICHT in te kerven.

  Boven de kerflijn kunt tape plakken. Dit is een precies werkje, dus neem er de tijd voor: de tape moet niet IN de kerf maar aan de bovenste snijlijn worden geplakt.

  Hou er wel rekening mee dat u geen 100% strakken lijn krijgt, maar wel een die optisch gezien goed oogt.
   

  renehi

  • #4
  Wat ik bijvoorbeeld bij grove glasweefselbehang doe ik de vlakken aftapen met verftapen welke ik niet wil sauzen. Daarna acrylkit ik dan met een weinig kit langs de verftape. Daarna met natte vinger afstrijken, dus je vult dan de gaatjes met acylkit. Daarna de vlakken sauzen en tape meteen verwijderen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu