Kit over kit - nieuwe plinten maar helaas is de vloer niet vlak.

ChrisVrolijk

 • #1
Goedendag,
Ik weet dat dit onderwerp al vaker is behandeld maar het gaat dan vooral over het kitten over een oude kit laag.
Ik zit met het volgende

Ik heb in de woonkamer nieuwe plinten maar helaas is de vloer niet vlak.
Precies op een plek waar ik het grootste deel van de tijd tegenaan kijk heb ik een soort kuil van denk ik 3mm onder mijn plint.
Ik wil graag een smalle rechte kit naad maken (met behulp van tape op de grond en plint) maar met dit verschil in kier onder de plint zou de kit naad breder zijn dan ik graag wil.

Het plan is om eerst de te grote opening tussen plint en vloer te vullen met speciale muurvuller (kit)Merk verwijderd - mod, dit een paar dagen laten drogen en daarna met een kit op kleur er overheen.

Dank voor de tips / advies
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Met een gewone acrylaatkit op kleur is dit verschil niet te zien. Maak het niet te moeilijk en te niet te duur.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier en Sander 1972

ChrisVrolijk

 • #3
Helaas is dit niet het geval.
De plint is een andere kleur dan de vloer dus we hebben gekozen voor een kleur die er tussen zit.
Het vulmiddel bij de plint is kant-en-klare lichte vulpasta op acrylbasis en de kit op kleur is een siliconenkit. Ik dacht ook ergens te hebben gelezen dat acrylraat en siliconen kit sowieso niet op elkaar mogen. Als dit klopt dan ben ik dus op zoek naar een ander vulmiddel waar ik met siliconen kit overheen mag.
 

Sander 1972

 • #4
Hou gewoon de kleur van de plint aan, en zoals eerder gezegd maak het je niet te moeilijk, Zeker als je 0 klus ervaring hebt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #5
Daarbij: Ik zou hier geen siliconenkit toepassen. Als je ooit de plinten wilt gaan schilderen zul je zien dat deze niet goed hecht of "visogen" gaat vertonen door siliconenbesmetting. Siliconenkit gebruik je alleen in badkamers en keukens.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

ChrisVrolijk

 • #6
Dank voor alle tips.
Helaas is de helft van de woonkamer al gedaan, degene die het heeft gedaan om prive redenen gestopt dus moet ik het alleen verder afmaken en is hij niet beschikbaar voor hulp of advies.

Dus ik zit met een vulmiddel wat niet onder de gekozen kit mag of kan en wat niet overschilderbaar is en ik niet van kan afwijken. Lijkt wel alsof het verhaal alleen maar beroerder aan het worden is.

Blijft de vraag met welk materiaal kan ik vullen om vervolgens met siliconenkit af te werken.
Het is niet nodig om daarna over de kit te gaan schilderen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #7
Gebruik een kit in de kleur van de plint. Gebruik je een andere kleur dan wordt de kuil alleen maar opvallender.

Is die kit er niet, gebruik dan in ieder geval een acrylaatkit of hybride beglazingskit (siliconen vrij) en overschilder deze met de plint mee.

Geen muurvuller gebruiken als je een kiertje onder een plint dicht wil hebben en geen siliconenspullen gebruiken want dan kun je niet (nooit meer) schilderen zonder veel extra werk en inspanning door siliconenbesmetting.

Ook al is de rest wel met siliconenkit gedaan, dan hoef je daar niet mee verder te gaan.
 

De Bob

 • #8
Hallo
Gebruik een kit in kleur van de plint, snij van de uitloop van de kitspuit en schuin vlak weg ter grootte van een 5/6 mm opening.
Kit de naad vol, en trek met een kit spatel er een nette hoek in, trek na een 1/2 uur het afplak tape weg, en u houd een nette naad over.
3 mm is opzich niet veel om te kitten.
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #9
Nadeel van tape wegtrekken is dat de kit bij de tape iets loskomt. Na het wegtrekken van de tape moet je de kit dus nog 1 x afstrijken met je natte vinger. Na een half uur is er ook al huidvorming op de kit en kun je er eigenlijk niks meer mee. Beter is om gelijk de tape weg te halen en de kit nog 1 x af te strijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu