Vlaggenhouder ophangen, schuine wand

Kroket

  • #1
Graag zou ik een vlaggenstokhouder ophangen. Ik woon echter in een bovenwoning, recht onder het dak. De enige mogelijkheid om de houder dus aan op te hangen is aan de dakkapel. Daarvan zijn de kozijnen echter te smal om een houder op te bevestigen. Boven aan de dakkapel is een rand die breed genoeg is om een houder op te bevestigen. Deze rand is echter schuin afgewerkt. Dit zou betekenen dat wanneer ik de houder op die schuine wand bevestig een normale vlaggenstokhouder tot resultaat heeft dat de stok in plaats van in een hoek van 90 graden, in een hoek van 180 graden komt te hangen. Horizontaal dus. De vlag komt daarbij boven de straat te hangen dus ik wil niet het risico lopen dat de stok uit de houder valt. Wat denken jullie? Zou ik de vlaggenstokhouder zonder risico's op deze wijze kunnen ophangen???

Zo niet, iemand andere suggesties waardoor ik de vlaggenstokhouder alsnog kan ophangen? Alvast bedankt!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Je zou een vlakkestok houder in bijv RVS kunnen laten maken.
een vierkante grond plaat en daar las je in de gewenste hoek een pijp op
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Waar je deze op bevestigd moet wel erg goed vast zitten. Het klinkt alsof je hem wilt bevestigen op een boeiboord. Die kan daar waarschijnlijk niet tegen. Plaats eens een foto van de plek.
 

Kroket

  • #4
Dank voor de reacties. Het hout lijkt sterk genoeg, waar het mij om gaat is of het kwaad kan de houder zo op te hangen, dat de stok uiteindelijk horizontaal komt te hangen. Levert dit gevaar op omdat zo bijvoorbeeld de stok makkelijker uit de houder valt?
 

StefanD

  • #5
Lijkt mij inderdaad wel een risico. Maar dat is eenvoudig op te lossen door een gat te boren door de houder en de stok. Vervolgens plaats je daar een borgpen in. De stok kan dan alleen uit de houder als je eerst de borgpen verwijdert.

Maar persoonlijk zou ik ook geen vlag aan mijn boeiboord vastmaken. Vergis je niet in de kracht die er op komt te staan als het een keer flink waait.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Als de houder en stok horizontaal hangen, zou er inderdaad voor kunnen zorgen dat de stok uit de houder schiet, bij flinke wind.
En als die dan op voorbijgangers valt, zou dat een zeer gevaarlijke situatie kunnen zijn.

Je kunt wel eventueel een gat door de houder en mast kunnen boren, en zo de mast borgen met een grote splitpen of dergelijk.
Dan waait hij niet meer uit de houder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu