Ophangen bureau aan korte kant

Jona Duurland

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een vrij gewaagd idee en kan nog niks over dit onderwerp op dit forum vinden.
Ik wil een bureau aan mijn muur ophangen, maar zou dit aan de korte kant willen doen. Misschien niet de slimste en veiligste weg om te nemen, maar goed, ik denk dat het mogelijk moet zijn.
Ik wil een metalen, liefst aluminium, constructie maken die zorgt dat ik een dun en licht bureaublad van zo'n 65 bij 120 cm (ik heb nog niks gekocht, dus dit is nog aan te passen) aan de korte kant aan mijn muur op te hangen. Deze constructie mag best zichtbaar zijn, zolang ik er nog maar onder kan zitten zonder dat mijn benen in de knel komen. Het hoeft dus niet zo'n 'zwevend' bureau te zijn.
Ik heb zelf wel al wat ideeën, maar ik wil er zeker van zijn dat de constructie ook echt het nodige gewicht, een laptop, boeken en het gewicht van mij als ik er lichtelijk op leun, kan houden. Er zitten twee verticale metalen balken aan de muur op de juiste breedte waaraan ik de constructie kan bevestigen, dus de stevigheid van de muur is naar mijn inzien niet zo'n probleem.
Ik hoor het graag als iemand tips of oplossingen heeft!

Met vriendelijke groet,

Jona
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is heel wat mogelijk, vooral in staal. Een schets is eigenlijk altijd de basis.

Die stalen kolommen, waar zijn die van? Je kan niet altijd daar een hoop extra gewicht aan hangen. Plaats eens een foto.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Je zou het vrijhangende uiteinde met staalkabels aan het plafond kunnen hangen. Dat scheelt een heleboel extra constructie aan de muurkant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu